Ponta își bate joc de românii din străinătate! ”Vrem o țară ca afară” nu e valabil și la M.A.E. FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Așa cum am putut vedea ieri, toată ziua, românii din țară au votat așa cum au votat, fie că aveau 17 ani, fie că pe listele separate au fost trecuți nebunii de la Gătaia, sau chiar că Timișul e în topul listelor suplimentare.

Ce m-a înfuriat a fost faptul că românii din afara granițelor țării au fost batjocoriți la modul cel mai grosolan de Ministerul Afacerilor Externe, condus de pesedistul Titus Corlățean. ROMÂNII care au vrut să voteze peste hotare, au făcut-o (puțini față de cât ar fi vrut s-o facă) în adevărate ”chinuri”. Fie că vorbim de românii din Franța, Spania, Italia, dar mai ales de cei din Germania, Austria, Irlanda, Anglia și multe alte locuri din Europa, toți au fost nevoiți să stea ore în șir la cozi interminabile.

”Am votat. După 4 ore de stat la coadă, am cerut să intru în față deoarece fetița mea nu mai rezista. A trebuit mai întâi să scriem declarația pe propria răspundere că nu votăm multiplu. Unde? E o singura secție de vot în toată Bavaria. Intrăm! 5 oameni pe scaune pentru a ne nota pe liste. 2 cabine de vot goale. Stau cu pașaportul întins. Nu mi-l preia nimeni. Le zic tăios „eu aștept”. Mi se spune că nu au ștampile libere. Eu văd una chiar în fața mea și le zic. Atunci catadicsește tanti să se apuce de scris și verificat, lent, acte. Lumea deja ridică tonul, își cere drepturile. Doi angajați ai consulatului stau pe margine cu mâinile în sân. Altul ne zice că noi suntem de vină și să nu mai vorbim tare, cum ne permitem? Afară mai sunt 2.000 de oameni la coadă, iar ăștia cred că drepturile noastre atârnă de mărinimia lor, nu de lege. Am mai fost aici la scrutinuri cu doar 5 ștampile și știu cât de repede le mergeau atunci mâinile celor din comisie. Acum?” a scris o româncă pe Facebook, după ce a avut ”norocul” să poată vota. Păi chiar așa măi ”consularilor”, ne batem joc de ai noștri??? Tot din Germania mai vine un mesaj, tot pe Facebook: ”Ce faci când știi că votul din Diaspora nu îți este favorabil? Faci doar 2 secții de votare într-un Land Bayern, care e cam cât România!” a scris un bărbat care stătea la coadă tot pentru a vota.

În continuare, trecem puțin mai departe și ajungem la Paris. Alte sute de oameni pe stradă, ținuți ”la respect” de oficialii țării noastre. La un moment dat SE CÂNTA Deșteaptă-te Române!

La Londra, deși e trecut de ora 23:30 (ora redactării acestui material), s-au închis ușile, iar peste 1.000 de oameni stau în ploaie și în frig și strigă din toți rărunchii ”Vrem să votăm!”

În Spania, aceeași poveste, cozi, mii de oameni. Acolo comunitatea română numără circa un milion de oameni: ștampile puține, buletine lipsă, însă acolo au fost lăsați oamenii să voteze. Interesant este faptul că în orașul spaniol Coslada, pesediștii din zonă au trecut la metode ”teleormănene”. ”Comuniștii”, așa cum au fost numiți reprezentanții PSD, au oferit unor alegători câte un tricou roșu fără însemne electorale, dar cu specificarea că primesc o bere, un suc și o cafea la un bar, pentru a vota pentru Victor Ponta. Ba mai mult, chiar și sume cuprinse între 10 și 30 de euro. Iar astea sunt numai câteva, poate 0,001 % dintre problemele întâmpinate astăzi, 2 noiembrie 2014 la Munchen, Francfurt, Stuttgart, Berlin, Londra, Madrid, Valencia, Dublin, Paris, Viena și multe, multe alte localități din Europa în mod special, dar și din Republica Moldova!

Și-atunci nu vreți voi, ”comuniștilor”, să mai scăpați de numele ăsta de botez, sau chiar sunteți mândri de el cum sunteți mândri de faptul că sunteți români? Nu aveți de gând să vedeți faptul că voi încălcați, DIN NOU, Constituția?

Răspunsul lui Ponta e incredibil!

”A fost exact același număr de secții de vot, ca și în 2009. Spre deosebire de 2009, măsurile luate de instituțiile statului: de data asta nu se mai fraudează votul. În 2009 s-a furat, în diaspora. Acum, vedeți, la Paris dacă nu se fraudează, se face coadă. Și când am promis că schimbăm România, față de epoca Băsescu, ne referim inclusiv la faptul că votul românilor din diaspora nu va mai fi fraudat grosolan, cum a fost în 2009. În rest, organizarea în secțiile de vot, aparține Autorității Electorale, BEC decide, și noi asigurăm doar condițiile”. Declarația asta infantilă îi aparține tocmai comunistului-șef Victor Ponta.

Vă place, pesediștilor? Rușine BĂ! RUȘINE! Ați organizat un tur de scrutin asemeni vouă… COMUNIST!

*Fotografiile și înregistrările video de mai jos au fost preluate sau ne-au fost trimise pe Facebook

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=yjqX2D5yiXU&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Alianțe electorale pentru primăriile din Șag și Moșnița Nouă

Pro România Timiș a stabilit în aceste zile două...

Batalie in doi pentru functia de rector al Universitatii Politehnice din Timisoara

Calendarul alegerilor academice din Universitatea Politehnica Timișoara aduce, în...

Timisoreanul Virgil Iantu, ARONGANTA la adresa lui Liviu Dragnea, pe tema referendumului

Prezentatorul TV Virgil Ianțu, timișorean la origine, a postat...

Alianta 2020 USR-PLUS are INTERZIS la alegerile din luna mai. Dacian Ciolos: manevre PSD-ALDE

Fostul premier al României, Dacian Cioloș, a anunțat că...

Fostul subprefect Zoltan Marossy, ales sef al UDMR Timis, dupa ce a candidat singur

UDMR Timiş are un noun preşedinte. 100 de delegaţi...

Din aceeași categorie

Categorii Populare