PSD mizează pe ”USL Trăiește” și își face campanie și azi, deși este ILEGAL!

- Advertisement -

PSD folosește o pagină de Facebook, de pe care postează ”în disperare”, deși este ilegal să facă reclamă electorală astăzi. Pagina deschisă pe celebra rețea de socializare, denumită ”Uniunea Social Liberală” datează din 2011, mai precis din data de 5 febriuarie 2011. Aceasta folosește ca imagine de profil un text: ”USL trăiește” – un slogan interzis cu mult timp în urmă de Biroul Electoral Central, dar asta nu-i împiedică să utilizeze acest text pe Facebook. Legat de acest slogan, în timpul campaniei alegerilor europarlamentare din luna mai a acestui an, când PNL a contestat la birourile electorale județene, între care și Timiș, faptul că alianța electorală PSD-UNPR-PC se folosește de această sintagmă. În județele Timiș, Olt, Vaslui, Neamț, Mehedinți și Argeș , liberalii au avut câștig de cauză, motiv pentru care PSD Timiș a contestat la Biroul Electoral Central decizia Biroului Electoral Județean, dar BEC a respins această contestație.

Potrivit legii, continuarea propagandei electorale după încheierea oficială a acesteia (campania s-a încheiat sâmbătă 1 noiembrie 2014, la ora 00:00), precum şi sfătuirea alegătorilor în ziua votului, la sediul secţiilor de votare, să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 1.500 de lei la 4.500 de lei, doar să fie cine s-o aplice!

Mai mult de atât, pagina de Facebook amintită ”crește” frenetic mai ales în ultima săptămână, când a adunat peste 200 de aprecieri, totalizând astăzi peste 30.500 de aprecieri. Cel mai interesant este că pagina nu promovează decât inițiativele PSD, făcând în mod exclusiv campanie electorală pentru Victor Ponta și anti-Klaus Iohannis, principalul contracandidat al social-democratului, la fotoliul de Președinte al României.

Pentru situația în care oamenii legii nu vor lua măsuri împotriva PSD pentru folosirea ilegală a acestei pagini, oamenii de rând o pot face. Fiecare utilizator Facebook poate solicita administratorilor rețelei de socializare închiderea acestei pagini, raportând-o pentru ”spam sau înșelătorie”!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Distinctie prezidentiala pentru Teatrul National din Timisoara

Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din Timișoara a primit o...

”Dinozaurul” Titu Bojin, înlocuit cu un traseist politic. Finul lui Tariceanu preia fraiele Apelor din Banat

Schimbare în conducerea ABA Banat. Directorul general al instituției,...

Presedintele Romaniei: Nu renuntati la vot din cauza unui guvern incompetent!

Președintele României, Klaus Iohannis a transmis un mesaj prin...

Trei cetateni din Nepal, prinsi la Jimbolia inainte sa treaca frontiera ILEGAL

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră...

Albanezi opriti de Politia de Frontiera la granita cu Serbia. Ce planuri aveau?

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat patru cetăţeni din...

Din aceeași categorie

Categorii Populare