Legea insolvenţei persoanei fizice, proiect de care pot beneficia milioane de români, a intrat în dezbatere parlamentară

- Advertisement -

„Legea insolvenţei persoanelor fizice, sau falimentul personal, aşa cum mai este cunoscută, vine să rezolve o problemă pe care nu o mai putem ignora. Sunt foarte mulţi români sufocaţi de datorii”, a afirmat Ana Birchall. „Practic toate persoanele fizice care se află astăzi în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile devin beneficiarii prezentei propuneri legislative. Vreau ca un lucru să fie foarte clar. Astfel de măsuri nu sunt o excepţie, ci o regulă în multe din statele Uniunii Europene” a mai afirmat deputatul PSD.

“Este necesar ca şi legislaţia României să ofere cetăţenilor români, persoane fizice, aceleaşi drepturi şi îndatoriri cum au şi restul membrilor Uniunii Europene, inclusiv în ceea ce priveşte insolvenţa persoanelor fizice”, a declarat Ana Birchall.

„Obiectivul acestei propuneri legislative este clarificarea zonei gri a insolvenţei persoanelor fizice prin intermediul unui set de măsuri clare, echitabile care sa îl ajute pe debitorul persoană fizică, iar acest scop este atins prin intermediul unui cadru legislativ unic ce acordă preferinţă planului de rambursare şi nu lichidării bunurilor sau a executărilor silite. Legea pe care o propun este soluţia pentru debitorii de bună-credinţă, aflaţi în imposibilitatea plăţii datoriilor”, a mai spus deputatul PSD Ana Birchall.

„Valorile care se regăsesc în acest proiect nu ar trebui să fie văzute din perspectivă ideologică ci ar trebui îmbrăţişate de toţi politicienii de bună-credinţă. Am constatat recent că anumiţi colegi din PNL au solicitat introducerea unor prevederi privind insolvenţa persoanelor fizice în legislaţie. Având în vedere discuţiile pe acest subiect îi invit pe colegii liberali să susţină adoptarea propunerii mele privind insolvenţa persoanelor fizice, în dezbaterile din comisiile de specialitate şi din plenul Camerelor Parlamentului”, a mai declarat Ana Birchall, deputat PSD.

Iniţiativa legislativă este semnată de parlamentari din grupurile PSD, UNPR, PC, PNL, PDL şi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Textul propunerii legislative poate fi găsit pe site-ul Senatului României unde este înregistrată cu numărul b.165/25.03.2014.

Foto:tuckerlawllc.com

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității...

Camera Deputatilor a votat eliminarea pensiilor speciale, dar nu toate!

Camera Deputaților a aprobat, astăzi, proiectul de lege inițiat...

Retrogradata in Liga a III-a, Poli Timisoara este ”predata” de Nicolae Robu

Ajunsă în Liga a III-a și intrată în insolvență,...

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img