Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăLegea insolvenţei persoanei fizice, proiect de care pot beneficia milioane de români,...

Legea insolvenţei persoanei fizice, proiect de care pot beneficia milioane de români, a intrat în dezbatere parlamentară

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Legea insolvenţei persoanelor fizice, sau falimentul personal, aşa cum mai este cunoscută, vine să rezolve o problemă pe care nu o mai putem ignora. Sunt foarte mulţi români sufocaţi de datorii”, a afirmat Ana Birchall. „Practic toate persoanele fizice care se află astăzi în imposibilitatea de a-şi plăti datoriile devin beneficiarii prezentei propuneri legislative. Vreau ca un lucru să fie foarte clar. Astfel de măsuri nu sunt o excepţie, ci o regulă în multe din statele Uniunii Europene” a mai afirmat deputatul PSD.

“Este necesar ca şi legislaţia României să ofere cetăţenilor români, persoane fizice, aceleaşi drepturi şi îndatoriri cum au şi restul membrilor Uniunii Europene, inclusiv în ceea ce priveşte insolvenţa persoanelor fizice”, a declarat Ana Birchall.

„Obiectivul acestei propuneri legislative este clarificarea zonei gri a insolvenţei persoanelor fizice prin intermediul unui set de măsuri clare, echitabile care sa îl ajute pe debitorul persoană fizică, iar acest scop este atins prin intermediul unui cadru legislativ unic ce acordă preferinţă planului de rambursare şi nu lichidării bunurilor sau a executărilor silite. Legea pe care o propun este soluţia pentru debitorii de bună-credinţă, aflaţi în imposibilitatea plăţii datoriilor”, a mai spus deputatul PSD Ana Birchall.

„Valorile care se regăsesc în acest proiect nu ar trebui să fie văzute din perspectivă ideologică ci ar trebui îmbrăţişate de toţi politicienii de bună-credinţă. Am constatat recent că anumiţi colegi din PNL au solicitat introducerea unor prevederi privind insolvenţa persoanelor fizice în legislaţie. Având în vedere discuţiile pe acest subiect îi invit pe colegii liberali să susţină adoptarea propunerii mele privind insolvenţa persoanelor fizice, în dezbaterile din comisiile de specialitate şi din plenul Camerelor Parlamentului”, a mai declarat Ana Birchall, deputat PSD.

Iniţiativa legislativă este semnată de parlamentari din grupurile PSD, UNPR, PC, PNL, PDL şi reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Textul propunerii legislative poate fi găsit pe site-ul Senatului României unde este înregistrată cu numărul b.165/25.03.2014.

Foto:tuckerlawllc.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Decizie în forță! Giroceana merge spre insolvență și lasă Aquatim să mai aștepte după datoria de 2,5 miloane euro

Până la urmă, nici nu e de mirare că ”Giroceana” a ajuns în acest...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu, a împușcat doi iepuri deodată....

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității sunt cele mai importante, pentru...