Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăMircea Dobre, PSD: PDL şi Andreea Paul nu au înţeles nici până...

Mircea Dobre, PSD: PDL şi Andreea Paul nu au înţeles nici până acum că tăierile de pensii şi salarii nu pot aduce bunăstare

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

„Nu este deloc surprinzător, mai ales că şeful PPE, Joseph Daul, a declarat la conferinţa PDL că este un susţinător puternic al politicii de austeritate. Numai aşa putem găsi o explicaţie pentru tupeul de a da lecţii de bună guvernare. Andreea Paul (foto) uită că PDL este responsabil de dispariţia a peste 100.000 de firme, de pierderea a peste 530.000 de locuri de muncă şi de condamnarea la sărăcie a peste 1 milion de români” acuză Dobre.

„Traian Băsescu şi PDL şi-au mascat incompetenţa în spatele unei crize economice decontate de români. La doi ani de la moţiunea de cenzură care a demis guvernul surogat al lui Traian Băsescu, România a recuperat peste 80.000 din locurile de muncă pierdute de fosta guvernare şi a creat premisele unei dezvoltări economice echilibrate. România are astăzi cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană, de 3,5%, dar şi cea mai mică rată a inflaţiei din ultimii 24 de ani, de 1,55%. Guvernul condus de Victor Ponta a fost cel care a redus TVA la pâine, măsură care a însemnat scăderea, pentru prima dată, a preţului pâinii la raft. Acest tip de măsuri de relaxare fiscală vor continua şi în alte domenii, precum cel al cărnii sau al alimentelor de bază. Însă cel mai important este că Guvernul condus de Victor Ponta a crescut semnificativ rata de absorbţie a fondurilor europene, de la 14,91% la preluarea guvernării, la peste 34% cât este în prezent” a mai spus deputatul PSD.

„Constat cu surprindere că eşecul economic al guvernării Băsescu-PDL este depăşit cu uşurinţă de Andreea Paul, unul dintre responsabilii pentru creşterea TVA la 24% şi pentru tăierile de pensii şi de salarii. România ar fi avut mai mult de câştigat dacă Andreea Paul s-ar fi opus cu aceeaşi vehemenţă atunci când colegii săi au redus indemnizaţiile pentru mame sau atunci când au introdus impozitul forfetar„, a declarat Mircea Dobre.

„Astăzi, România are un Guvern care aplică măsuri fiscale cu impact pozitiv asupra firmelor, dar şi asupra românilor. Avem responsabilitatea ca, la finalul celor patru ani de mandat, să lăsăm în urmă o economie competitivă la nivelul Uniunii Europene, dar şi o societate în care fiecare cetăţean să câştige mai bine şi să beneficieze de servicii publice la standarde apropiate de cele din ţările dezvoltate. Creşterea salariului minim la 900 de lei de la 1 iulie 2014, creşterea salariilor profesorilor debutanţi şi acordarea burselor lunare de 670 de lei pentru medicii rezidenţi sunt măsuri prin care Guvernul doreşte ca românii să simtă în buzunar efectele creşterii economice. Indexarea pensiilor cu rata inflaţiei, pentru prima dată în 7 ani, este o altă măsură de repartizare echitabilă a creşterii economice” a adăugat deputatul, care nu menţionează şi care este puterea de cumpărare a românilor, la ora actuală.

„Rezultatele şi măsurile guvernamentale din ultimii doi ani urmăresc cu precădere creşterea nivelului de trai şi dezvoltarea economică. Statisticile seci pe care le prezintă obsesiv Andreea Paul nu pot vorbi în numele celor care beneficiază de pe urma măsurilor guvernului condus de Victor Ponta”, a mai spus deputatul PSD Mircea Dobre, care uită că şi de la preluarea puterii de către PSD s-au închis şi încă se ai închid sute de societăţi comerciale lunar, iar numărul real al şomerilor, atât cei indemnizaţi cât şi a celorlalţi este într-o continuă creştere.

Foto:romanialibera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu, a împușcat doi iepuri deodată....

Deputatul de Timis, Marilen Pirtea explica de ce nu au fost eliminate si pensiile militare

”În dezbaterile despre pensii, principiul echității și principiul contributivității sunt cele mai importante, pentru...

Marilen Pirtea: “Taxa pe viciu”, efecte economice negative in cascada. Romania catre recesiune!

Deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, vicepreședinte al Camerei Deputaților, susține că Ordonanța de...