Asociatia-M10-vs.-Francis-Boldea

Înregistrată cu numărul 72553/20.08.2015, solicitarea Filialei Timiș a Asociației M10, a primit un răspuns după doar șase zile, îar cerea depusă a fost respinsă pe motiv că ”această acțiune ar putea fi considerată campanie electorală”.

Campania ”Scrie-i Parlamentarului Tău” este o acțiune civică derulată de Asociația M10 Filiala Timiș cu scopul de a informa cetățenii asupra drepturilor pe care le au și de a stimula dialogul dintre aceștia și parlamentarii care îi reprezintă. Campania s-a desfășurat în cursul lunii august în orașul Timișoara și urmează să se desfășoare în perspectivă în tot județul Timiș.

”Solicităm Primăriei Municipiului Lugoj și domnului Primar Francisc Boldea să ne indice în baza cărei legi sau hotărâri de Consiliu Local campania „Scrie-i Parlamentarului Tău„ poate fi catalogată drept campanie electorală. Și aceasta întrucât bănuim fie că formularea „ar putea fi considerată campanie electorală„ este o scăpare, fie că ea are în spate un document legal, din care să reiasă faptul că activitățile civice desfășurate în scopul stimulării inițiativei civice şi implicării cetățenilor în procesul de luare a deciziilor şi de implicare în viața publică, precum și interacțiunea dintre cetățean şi administrație, sunt considerate campanie electorală”, solicită Filiala Timiș a Asociației M10.

Conform legii nr.35/2008 art. 2 lit.13, unde se definește campania electorală, aceasta este descrisă ca fiind o perioadă în care competitorii electorali desfășoară activități de propagandă cu scopul de a-i determina pe alegători să își exprime voturile în favoarea lor. ”Aceasta în vreme ce campania în cauză, desfășurată de Asociația M10 Filiala Timiș, are ca scop stimularea dialogului dintre cetățeni și parlamentarii aleși să îi reprezinte”, susțin cei de la Asociația M10 Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.