Robu râde în nas PSD-ului! ”Colegul” Iohannis a ”câștigat” Timișoara și județul Timiș

- Advertisement -

Nicolae Robu a dus în ultima perioadă o campanie extrem de dură împotriva Guvernului României și a premierului Victor Ponta și a jucat, astfel, cartea câștigătoare. Chiar dacă în cel mai vestic județ al României niciun candidat PSD (sau alte denumiri purtate de acest partid după Revoluție) nu a avut succes, de această dată înfrângerea este cu atât mai usturătoare cu cât Klaus Iohannis a câștigat inclusiv în localități cu primar PSD.

Biroul Electoral Judeţean Timiş a anunţat rezultatele finale ale numărării voturilor din toate cele 596 de secţii de votare, iar Klaus Iohannis, candidatul ACL, s-a clasat pe primul loc cu 42,03%. Victor Ponta a fost al doilea, cu un procentaj de 29,66%. Surpriza a fost pe locul trei, unde s-a clasat Monica Macovei, candidat independent, care a strâns 6,19%. Prezenţa la vot în județul Timiş a fost de 51,37% (316.662 de pesoane votante), mai mare decât în 2009.

Vizibil satisfăcut, Robu a ținut să le mulțumească timișorenilor, în mod special, cu atât mai mult că în Timișoara procentul pro-Iohannis a fost mai mare, circa 43 %.

”MULȚUMESC TIMIȘOARA, MULȚUMESC DRAGI TIMIȘORENI!

1. Timişoara, oraşul drept, oraşul mândru, oraşul harnic, cel mai dinamic oraş din România în 2013, oraşul care, cu forţe proprii, se schimbă radical în bine, oraşul care în urmă cu 25 de ani a pornit Revoluţia Româna din Decembrie 1989 a votat pentru o Românie a faptelor, nu a vorbelor goale, pentru o Românie stat de drept, stat al oamenilor harnici şi cinstiţi, şi nu al jefuitorilor, o Românie cu faţa spre Vest, parte a civilizaţiei occidentale şi nu o Românie oricând gata să o cotească spre Est!
2. Este inadmisibil că studenţii timişoreni să fie nevoiţi să stea ore în şir la coadă pentru a-şi putea exercita dreptul democratic la vot şi este şi mai inadmisibil ca un număr atât de mare dintre ei să nu poată vota!
3. Este la fel de inadmisibil că românii din diaspora să fie umiliţi cum s-a întâmplat şi frustraţi de dreptul constituţional de a vota!
4. Să nu ne lăsăm! Să ne mobilizăm şi mai bine pentru turul 2, dragi timişoreni, dragi romani de oriunde-ați fi, dragi studenţi! Să fixăm direcţia României NOI, cei pe picioarele noastre, cei capabili şi dispuşi să muncim cinstit, să n-o lăsăm pe mâna leneşilor şi hoţilor!” este mesajul dur lansat de primarul timișoarei, Nicolae Robu, pe Facebook.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare