120 de studenți din 25 de țări au participat la ISWinT, la Timișoara FOTO

- Advertisement -

Timp de o săptămână, echipa ISWinT a organizat 9 workshop-uri (Handmade, Alternative Design, Qualitative and Quantitative Research Methods, Trance Diving, Conscious Self Management, Photography, Stop Motion și Shadow Theatre) pentru studenții participanți, dar și activități deschise inclusiv publicului timișorean, printre care o seară de scurtmetraje la Grădina de Vară a Filarmonicii Banatul sau parada tradițională ISWinT Parade, unde timișorenii au avut ocazia să defileze alături de participanții echipați cu steagurile naționale, vuvuzele, urmând să lanseze lampioane în Centrul Timișoarei. Festivalul s-a încheiat cu o mini-excursie pe traseul Deva, Hunedoara și Alba-Iulia, unde participanții au avut ocazia să viziteze cetățile și castelele din împrejurimi.

Prima ediție a ISWinT-ului s-a desfășurat în perioada 11-17 aprilie 1994. Coordonat de Lucian Rotar, fondator Orange România și Răzvan Panaitescu, actual director general la Schumbert Nădlac, ediția a adunat peste 150 de participanți din toată lumea în orașul de pe Bega.

Cu un buget inițial de 200.000 de euro, sprijiniți de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, festivalul a luat amploare în timp și și-a câștigat reputația de cel mai longeviv festival cultural internațional de studenți din Europa de Sud-Est.

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Ovidiu Andriș, fondatorul Tribului Artistic, numit manager interimar al Filarmonicii Banatul

Ovidiu Andriș, fondatorul și președintele Trib’Art (Tribul Artistic), asociație...

Corul Filarmonicii Banatul, concert gratuit de colinde la Muzeul de Arta

Muzeul de Artă Timișoara și Filarmonica Banatul Timișoara, în...

Nicu Alifantis canta la Timisoara, in turneul Memorabilia

Una dintre cele mai mari voci ale folkului românesc,...

Din aceeași categorie

Categorii Populare