Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

RAR Timişoara „împinge” şoferii care-i calcă pragul, la ilegalităţi FOTO+VIDEO

- Advertisement -

Zeci, sau poate sute de şoferi îşi riscă zilnic permisele de conducere prin simplul fapt că merg până la Registrul Auto Român (RAR). Nu că ar avea o asemenea autoritate, RAR-ul, dar din nefericire la asta se poate ajunge atunci ca orice timişorean îşi duce vehicolul pentru control.

Clădirea construită nu cu mult timp în urmă, pe DN 6, după ieşirea din Timişoara, spre Becicherecu Mic, sau pe Calea Torontalului – aşa cum ştiu majoritatea timişorenilor, a fost ridicată pe partea stângă a sensului de mers spre Cenad. Cum majoritatea maşinilor merg înspre acest obiectiv din direcţia Timişoara, şoferii trebuie să fie foarte prudenţi înainte de a vira stânga pentru a putea intra în curte. Un motiv de prudenţă ar fi maşinile care se îndreaptă spre Timişoara, iar celălalt un eventual echipaj de Poliţie, care i-ar putea amenda.

De ce? Pentru că toţi cei care vor să intre în curtea instituţiei sunt obligaţi să taie marcajul continuu (linia continuă) de pe asfalt pentru a ajunge la „destinaţie”. Odată tăiată, şoferii au două variante de acces, din nou una legală, iar cealaltă ilegală. Datorită insulei în formă de „V”, aflată la intrarea în curte, majoritatea şoferilor preferă contrasensul, decât să mai ocolească şi acea insulă pentru a intra pe calea „normală” de acces.

Astfel, şoferii sunt „obligaţi” de instituţia statului să comită cel puţin o ilegalitate, şi încă una care îi poate lăsa fără permis pentru cel puţin o lună de zile. Cei care doresc să fie 100% „legali” sunt obligaţi să treacă de clădirea RAR-ului, să mai meargă câteva sute de metri până când linia continuă devine discontinuă şi să întoarcă în mijlocul drumului naţional. Asta pentru că drumul, în zonă, este periculos iar linia continuă foarte lungă, în imediata apropiere aflându-se şi o curbă lungă şi periculoasă.

Oare chiar atât de mult costa lărgirea şoselei în zonă cu o preselecţie de 100 de metri lungime, destinată celor care merg să dea o grămadă de bani statului pentru „mai nimic”? Nu se sesizează nimeni cât de periculos a fost amplasată sau gândită intrarea în curtea RAR Timişoara?

[responsive_youtube

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

1 COMENTARIU

  1. bravo,le-ati mai dat o idee militienilor,ca si asa nu mai stiau ce sa inventeze ca sa ne mai ia ceva bani.parca ii si vad ascunsi pe la coca-cola pandind fraierii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore