Miercuri, 5 noiembrie 2014, în jurul orei 21:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, cetăţeanul pakistanez Ali R., în vârstă de 24 ani, s-a prezentat la volanul unui autoturism marca ”Dacia”, înmatriculat în România. După efectuarea formalităţilor de frontieră, lucrătorii Poliției de Frontieră i-au solicitat bărbatului să prezinte la control şi permisul de conducere.

Tânărul a arătat oamenilor legii un permis de conducere având înscrisul ”International Driver Licence”, document inexistent pentru că nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui permis de conducere internaţional.

În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră în bazele de date s-a constatat că persoana în cauză nu deține un permis de conducere. Ali R. a declarat că dorea să ajungă în Austria la sora sa, însă polițiștii de frontieră i-au întrerupt ”excursia” și i-au făcut acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fara a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.