Un iranian a vrut să ”fugă” în Ungaria, ajutat de cumnatul său! Nu orice ”mână de ajutor” este legală

- Advertisement -

Miercuri, 12 noiembrie 2014, în jurul orei 00:50, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat o persoană care a coborât dintr-un autoturism aflat pe DN6, la aproximativ 400 m de Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.

Persoana în cauză s-a îndreptat în fugă spre linia de frontieră, cu intenţia de a trece ilegal frontiera de stat spre Ungaria. Între timp, autoturismul şi conducătorul auto s-au deplasat spre controlul de frontieră la PTF Cenad.

Şoferul, cetăţeanul iranian Davou K., s-a legitimat cu un document de calatorie pentru refugiaţi eliberat de autorităţile olandeze. În acelaşi timp, echipa de intervenţie a reţinut o persoană de sex masculin la aproximativ 50 m interior faţă de teritoriul statului vecin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul depistat pe câmp este cetăţean din Iran, Husein S., în vârstă de 29 ani şi este cumnatul şoferului autoturismului depistat în PTF Cenad. Cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă pentru că Husein S. nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen şi ambii doreau să ajungă în Olanda.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru Husein S., iar cumnatul său este cercetat pentru trafic de migranti. La finalizarea cazului vor fi luate măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Fractură de logică! La Poliția Locală Timișoara, numărul de amenzi a devenit indicator de performanță

În prima jumătate a lunii februarie 2023, din pixul...

Un comisar-șef de la DGA Timiș s-a ales cu un ordin de protecție de 5 zile, după ce și-a bătut soția, cetățean ucrainian

Așa cum rezultă din informații verificate, confirmate ulterior chiar...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare