Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Un iranian a vrut să ”fugă” în Ungaria, ajutat de cumnatul său! Nu orice ”mână de ajutor” este legală

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Miercuri, 12 noiembrie 2014, în jurul orei 00:50, o patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare a observat o persoană care a coborât dintr-un autoturism aflat pe DN6, la aproximativ 400 m de Punctul de Trecere a Frontierei Cenad.

Persoana în cauză s-a îndreptat în fugă spre linia de frontieră, cu intenţia de a trece ilegal frontiera de stat spre Ungaria. Între timp, autoturismul şi conducătorul auto s-au deplasat spre controlul de frontieră la PTF Cenad.

Şoferul, cetăţeanul iranian Davou K., s-a legitimat cu un document de calatorie pentru refugiaţi eliberat de autorităţile olandeze. În acelaşi timp, echipa de intervenţie a reţinut o persoană de sex masculin la aproximativ 50 m interior faţă de teritoriul statului vecin.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul depistat pe câmp este cetăţean din Iran, Husein S., în vârstă de 29 ani şi este cumnatul şoferului autoturismului depistat în PTF Cenad. Cei în cauză au declarat că au recurs la această metodă pentru că Husein S. nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen şi ambii doreau să ajungă în Olanda.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru Husein S., iar cumnatul său este cercetat pentru trafic de migranti. La finalizarea cazului vor fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Deputatul PSD Alfred Simonis, dezamăgit de majoritatea parlamentarilor de Timiș

În urmă cu circa o lună de zile, imediat după măcelul de la Gara...

Nu mor caii când vor câinii! O mie de motive pentru care Dominic Fritz are dreptate în problema migranților din Timișoara

Mereu a fost nevoie să moară cineva, ca statul român să reacționeze. Fără victime,...

Timișoara lui Dominic Fritz, un hub în care migranții s-au măcelărit în plină zi

De luni bune, Timișoara a devenit o placă turnantă pentru valurile de migranți, care...