Polițiștii au descins la un medic și la două clinici medicale, la Timișoara. Cum au descoperit prejudiciul de 1.000.000 de lei

- Advertisement -

Miercuri, 12 noiembrie 2014, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează patru percheziţii pe raza municipiului Timişoara, trei la sediul unor firme şi una la domiciliul unei persoane, pentru probarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Conform cercetărilor efectuate de oamenii legii a reieşit că în perioada iunie 2013 – septembrie 2014, două femei, administratorul şi reprezentantul unei clinici medicale, ar fi fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin raportarea unor servicii medicale fictive şi, ulterior decontarea acestora prin intermediul Casei Judeţene de Sănătate Timiş.

În fapt, cele în cauză sunt bănuite că ar fi raportat şi obţinut decontarea a 800 de consultaţii de planning familial, întocmind în fals documentaţia necesară. Datele persoanelor care figurează în evidenţele de consultaţii ale clinicii ar fi fictive, existând suspiciuni că ar fi fost preluate din evidenţele unei alte societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 1.000.000 de lei.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şu uz de fals.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img