Miercuri, 12 noiembrie 2014, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Timiş, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează patru percheziţii pe raza municipiului Timişoara, trei la sediul unor firme şi una la domiciliul unei persoane, pentru probarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Conform cercetărilor efectuate de oamenii legii a reieşit că în perioada iunie 2013 – septembrie 2014, două femei, administratorul şi reprezentantul unei clinici medicale, ar fi fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin raportarea unor servicii medicale fictive şi, ulterior decontarea acestora prin intermediul Casei Judeţene de Sănătate Timiş.

În fapt, cele în cauză sunt bănuite că ar fi raportat şi obţinut decontarea a 800 de consultaţii de planning familial, întocmind în fals documentaţia necesară. Datele persoanelor care figurează în evidenţele de consultaţii ale clinicii ar fi fictive, existând suspiciuni că ar fi fost preluate din evidenţele unei alte societăţi comerciale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 1.000.000 de lei.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şu uz de fals.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.