politia-amenda-etilotest-alcool

Duminică, 8 iunie 2014, în jurul orei 16:50, poliţiştii Serviciului Rutier au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe Drumul Comunal 154, în apropierea localităţii Uliuc. Oamenii legii au constatat că o femeie de 39 de ani, din Uliuc, a condus un autoturism pe DC 154 spre DJ 592, iar la kilometrul 1 a acroşat o motocicletă care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului, pasagerul motocicletei, un tânăr de 24 de ani, a fost rănit uşor.

După o verificare în baza de date, poliţiştii au stabilit că autoturismul condus de femeie nu este înmatriculat în vederea circulaţiei pe drumurile publice, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 28 mai. Mai mult de atât, oamenii legii au mai descoperit faptul că femeia nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

De cealaltă parte, conducătorul motocicletei, un tânăr de 27 de ani, tot din Uliuc, şi el a fost verificat de poliţişti în baza de date, aceştia constatând că nici el nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule, iar motocicleta pe care tânărul o conducea nu este înmatriculată în vederea circulaţiei pe drumurile publice.

Întrucât bărbatul emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cele două persoane – şoferi de ocazie – s-au ales cu dosar penal pentru infracţiunile rutiere comise, iar poliţiştii constată, din nou, că oamenii nu sunt deloc conştienţi de multe dintre faptele lor, cu atât mai mult cu cât acest gen de incidente se poate solda cu răniţi sau chiar persoane decedate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here