Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Reţea de traficanţi de migranţi din vestul ţării, destructurată de poliţişti! 18 persoane duse la audieri

- Advertisement -
Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, împreună cu procurorii DIICOT au făcut 19 percheziții domiciliare, în județul Timiș și municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, bănuită de trafic de migranți. Activitățile se desfășoară în colaborare cu EUROPOL, EUROJUST și Departamentul de Procuratură Publică TRAUNSTEIN – Germania.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna iulie a anului 2021, în Timișoara, mai multe persoane ar fi constituit o grupare infracţională, care ar fi fost implicată în traficul de migranți.

Astfel, începând cu luna iulie și până la data de 30 septembrie, au fost identificați 27 de membri ai grupării infracționale, dintre care doi cetățeni iranieni, patru cetățeni români și 21 de cetățeni afgani, care ar fi avut drept scop înlesnirea trecerii ilegale a unor migranți de origine afgană.

Grupurile de migranți, formate în general din 4-16 persoane, ar fi fost preluate din zona frontierei României cu Serbia, urcate în taximetre și conduse în municipiului Timișoara, unde ar fi fost cazate în apartamente închiriate, ori debarcate în apropierea unor centre comerciale, pentru a se adăposti.

Mai exact, migranții care ar fi reușit să achite prețul solicitat de persoanele bănuite, respectiv sume cuprinse între 500 și 1.500 de euro de persoană, pentru operațiunile desfășurate strict pe teritoriul județelor Timiș, Arad și Hunedoara, ar fi fost transportați de către cetățenii români, în maxim 3 zile de la cazarea lor, într-una din parcările amplasate pe autostrada A1, în apropierea localităților Ilia, Chizătău, Șuștra, Giarmăta, Șagu, M11, Pecica și centura ocolitoare Lugoj, unde aceștia s-ar fi ocupat de identificarea unor autotrenuri nesigilate, pe care le-ar fi deschis, pentru a verifica tipul de marfă și destinația, stabilind astfel dacă respectivul autotren poate sau nu să fie încărcat cu migranți.

18 persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani, au fost aduse la audieri, în baza mandatelor de aducere.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 500.000 de euro.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 83 de telefoane mobile, 5 laptop-uri, 2 tablete, 1.950 de euro, 6.550 de lei și documente.

- Advertisement -
Ioana Danciu
Ioana Danciu
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore