Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieConsiliul Judeţean Timiş vrea cinci drumuri noi de legătură între judeţul nostru...

Consiliul Judeţean Timiş vrea cinci drumuri noi de legătură între judeţul nostru şi Ungaria

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Sala Revoluţiei a Palatului Administrativ din Timişoara a găzduit ieri o întâlnire de lucru pe tema dezvoltării de proiecte de infrastructură rutieră pe relaţia transfrontalieră Timiş-Ungaria.

La această întrunire au participat vicepreşedintele C.J Timiş, Marian-Constantin Vasile, reprezentantul Cabinetului premierului Ungariei, Kertesi Tamas, şi a firmei care realizează proiectarea investiţiilor de infrastructură rutieră. De asemenea, au fost prezenţi reprezentanţi ai Serviciului urbanism al C.J.T., ADETIM, Direcţiei pentru Administrarea Drumurilor şi Podurilor Judeţene Timiş şi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara şi primarii localităţilor Beba Veche, Cenad şi Dudeştii Vechi.

Oaspeţii maghiari au precizat că scopul întrevederii este discutarea în detaliu, din punct de vedere tehnic, a propunerilor de proiecte. Totodată, au spus că 13 din cele 63 de proiecte de infrastructură de drumuri transfrontaliere România-Ungaria sunt într-un stadiu destul de avansat, considerate finanţabile prin fonduri europene. În ceea ce priveşte relaţia rutieră Timiş-Ungaria, s-a discutat în principal despre realizarea/actualizarea studiilor de fezabilitate, în vederea obţinerii de finanţări europene transfrontaliere pentru drumurile dintre Cenad-Cenadul unguresc, Kiszombor-Cenad, Kiszombor-Pordeanu, Kubekhaza-Beba Veche, Kiszombor-Beba Veche.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista de rezervă transmisă de Primăria...