Începând de vineri şi până astăzi inclusiv, poliţiştii de la rutieră din Timiş, împreună cu cei de la ordine publică, acţionează în trafic, folosind toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor din dotare.

Acţiunea are ca scop reducerea evenimentelor rutiere grave, produse pe fondul nerespectării normelor legale cu privire la circulaţia pe drumurile publice, în special a celor care reglementează regimul legal de viteză.

45 de oameni ai legii au acţionat în prima zi, utilizând 18 aparate radar, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Rezultatele zilei de vineri, 15 noiembrie 2013, fiind mai mult decât „satisfăcătoare”. Poliţiştii au constatat trei infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 300 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, respectiv 220 pentru viteză excesivă, 3 pentru depăşire neregulamentară şi 77 pentru alte abateri.

Ca şi măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere, dintre care 4 pentru viteză, 3 pentru depăşire neregulamentară, 1 pentru consum de alcool şi 5 pentru alte abateri, fiind retras şi un certificat de înmatriculare.

Poliţiştii rutieri continuă acţiunile preventive pentru un trafic în siguranţă şi la această oră, aceştia fiind amplasaţi pe toată suprafaţa judeţului Timiş.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.