AcasăStiriSocialPoliţia de Frontieră Timişoara confirmă: Traficul a crescut cu 1,7%. 4,7 milioane...

Poliţia de Frontieră Timişoara confirmă: Traficul a crescut cu 1,7%. 4,7 milioane de oameni au trecut graniţa în 2013

Inspectoratul teritorial îşi exercită autoritatea legală pe o adâncime de 30 de km de la linia de frontieră şi competenţă la nivel naţional în ceea ce priveşte combaterea migraţiei ilegale, pe o lungime totală de 621 km din care 339,58 km pe apă şi 281,42 km pe uscat, pe raza judeţelor Timiş, Caraş Severin şi Mehedinţi.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara îşi desfăşoară activitatea într-o zonă de competenţă cu o situaţie operativă activă şi complexă, având misiunea de a organiza şi efectua supravegherea şi controlul trecerii frontierei de stat la frontiera de sud-vest a României, prevenirea şi combaterea trecerilor ilegale peste frontiera şi a faptelor specifice criminalităţii transfrontaliere, respectarea regimului juridic al frontierei de stat, respectarea ordinii şi liniştii publice şi apărarea vieţii, integrităţii şi a libertătii persoanelor, propietatea privată şi publică, drepturile şi interesele legitime ale cetăţenilor şi comunităţii.

Astfel, în cursul anului 2013, valorile de trafic (călători şi mijloace de transport) înregistrate în punctele de control a trecerii frontierei de pe raza de competenţă a inspectoratului, au fost de 4.699.004 persoane şi 1.599.640 mijloace de transport, în crestere cu 1,70 % faţă de anul 2012 când au fost înregistrate 4.620.595 persoane şi 1.612.797 mijloace de transport.

În vederea fluidizării traficului, concomitent cu asigurarea unui control eficient al documentelor de călătorie şi al bunurilor transportate de călători, au fost întreprinse măsuri pentru derularea unui control operativ şi civilizat, fiind dispuse suplimentarea personalului care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi creşterea numărului arterelor de control de pe ambele sensuri de intrare/ieşire din ţară, atunci când situaţia a impus-o, anunţă Poliţia de Frontieră prin intermediul unui comunicat de presă.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente