Gunoaiele din cimitir aduc sancţiuni record firmelor concesionare. 25.000 de lei amendă în Calea Şagului

0
507

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Protecţia Mediului au efectuat ieri verificări la cimitirul din zona Calea Şagului, ca urmare a sesizărilor primite de la cetăţenii nemulţumiţi de gunoaiele aflate în zonă şi de mirosurile degajate de acesta. Deşi temperaturile de afară nu sunt extrem de ridicate, ne întrebăm ce va face societatea respectivă, dar şi celelalte unde există probleme similare, în sezonul estival, când gradele din aer fac ca mirosurile să fie şi mai insuportabile.

Oamenii legii au stabilit că firma care a concesionat terenul, societatea comercială Denisalex SRL, a depozitat necontrolat deşeuri rezultate din activităţile de administrare a cimitirului, nu a asigurat depozitarea în recipienţi standard, transportarea în locuri special destinate, producând deteriorarea calităţii aerului din zona de locuinţe prin mirosuri care au creat disconfort cetăţenilor. Din acest motiv s-a întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei în valoare de 25.000 lei conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului, cu termen de salubrizare a terenului.

„Verificările continuă şi la alte cimitire din oraş” anunţă Poliţia Locală, însă pe principiul pe care „funcţionează” societatea respectivă (vezi şi alte nereguli pe care le fac cei de la Denisalex SRL) am fi foarte curioşi dacă amenda primită de la poliţişti va fi achitată.

Spune-ţi opinia civilizat!