Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPersoanele cu deficienţe de vedere vor pe piaţa muncii. Vezi cum va...

Persoanele cu deficienţe de vedere vor pe piaţa muncii. Vezi cum va fi posibil

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cele două asociaţii se bazează pe o finanţare externă, venită printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Iniţiativa urmăreşte creşterea nivelului de pregătire al persoanelor cu dizabilităţi pentru incluziune activă pe piaţa muncii, creşterea competitivităţii pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi prin promovarea şi facilitarea accesului la învăţământ superior şi vocaţional, identificarea principalelor obstacole pe care le întâmpină cei cu deficienţe de vedere în găsirea unui loc de muncă şi stabilirea unui dialog cu angajatorii, precum şi promovarea potenţialului lucrativ al persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv al persoanelor cu dizabilităţi vizuale.

Proiectul se adresează următoarelor grupuri ţintă: minim 200 persoane cu deficienţe de vedere având vârsta cuprinsă între 18-55 ani – absolvenţi ai Liceului Teoretic „Iris”; absolvenţi ai Şcolilor de Arte şi Meserii din Timişoara; studenţi şi absolvenţi ai celor patru universităţi de stat din Timişoara (UVT, UPT, UMF şi USAMVB); persoane înscrise în Asociaţia Nevăzătorilor din România – filiala Timiş; alte persoane cu dizabilităţi vizuale, cu potenţial lucrativ; precum şi angajatorilor publici sau privaţi, interesaţi de incluziune şi autorităţilor publice locale.

Principalele activităţi ale proiectului sunt:
– înfiinţarea unui Centru de Resurse care își propune crearea unui flux informaţional între mediul academic, agenţii economici şi persoanele cu dizabilităţi de vedere din judeţul Timiş, având ca rezultat incluziunea activă pe piaţa muncii a acestora din urmă, prin servicii integrate de informare, consiliere şi plasare;
– organizarea a trei job shop-uri pe tema Inserţiei pe piaţa muncii a persoanelor cu deficienţe de vedere;
– organizarea unui Job Club permanent în cadrul Centrului de Resurse pentru evaluarea vocaţională, orientarea profesională și acordarea de asistenţă persoanelor cu deficiențe în elaborarea demersului de angajare;
– crearea site-ului web Job Club cu resurse utile persoanelor cu deficiențe aflate în căutarea unui loc de muncă.

La momentul actual echipa de proiect este angajată în identificarea grupurilor ţintă, în special a persoanelor cu deficienţe de vedere, precum şi a angajatorilor receptivi la ideea incluziunii acestora în cadrul personalului firmelor, respectiv instituţiilor lor, lansând în forţă activitatea Centrului de Resurse.

Pentru mai multe informaţii despre proiect, contactaţi Asociaţia pentru Integrarea Persoanelor cu Deficienţe, la adresa str. Take Ionescu nr. 33, Timişoara, Tel. 0744.202.641 sau 0726.448.431, e-mail: jobshop.aipd@gmail.com; www.aipd.eu, persoană de contact: Andrei Strătilă, Manager proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții...

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Persoanele cu dizabilitati din judetul Timis, platite de alta institutie din 2019

Odată cu intrarea în noul an, plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități a...

Nesimtirea se plateste, dar se inmulteste la Timisoara! Din pacate…

Direcția Poliția Locală Timișoara a anunțat că peste 2.000 de sancțiuni au fost aplicate...

VIDEO Părinții care și-au abuzat fiica cu handicap, duși la Secția 1. Ce reacție au avut

Părinții care au șocat opinia publică din Timișoara, după ce și-au abuzat fiica, au...