Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Grupul de autoreprezentanţi ”Diferiţi, dar împreună”, activi la promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă

Dacă în 2014 au vizitat Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) Găvojdia, anul acesta, un grup de 8 autoreprezentanţi, beneficiari ai Fundaţiei ”Pentru Voi”, au vizitat noul CRRN din localitatea Sinersig (judeţul Timiş), unde au participat împreună cu beneficiarii acestui centru la o masă rotundă pe tema autoreprezentării şi a cunoaşterii drepturilor persoanelor cu dizabilităţi. Musafirii au avut parte de o primire călduroasă, iar momentele petrecute au fost plăcute şi emoţionante datorită regăsirii dintre prieteni vechi, deoarece o parte din grupul autoreprezentanţilor Fundaţiei ”Pentru Voi” provin din instituţii.

Luminiţa Căldăraş, autoreprezentant al Fundaţiei ”Pentru Voi” şi membră în conducerea mişcării europene a autoreprezentanţilor, EPSA, care a participat în mai, la conferinţa anuală ”Europe in Action”, organizată la Roma de Asociația Europeană a Persoanelor cu Dizabilități Intelectuale și a Familiilor lor (en. Inclusion Europe) a împărtăşit colegilor obiectivele organizaţiei europene.

În perioada 6-18 iulie 2015, 80 de autoreprezentanţi ai Fundaţiei ”Pentru Voi” vor participa la cele două şcoli de vară pe care le organizează fundaţia la Sasca Montană: prima se va desfăşura în perioada 6-11 iulie, iar cea de-a doua în perioada 13-18 iulie. Pe lângă activităţile educative, al căror scop este dezvoltarea abilităţilor sociale şi de autoreprezentare, programul va cuprinde drumeţii, foc de tabără, jocuri sportive şi distractive.

Aceste activităţi sunt organizate în cadrul unui proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană Extinsă. ”În luna august, Uniunea Europeană va prezenta Raportul privind implementarea Convenției ONU privind dizabilitatea de către ţările membre. Ungaria şi-a modificat de trei ani legislaţia referitoare la capacitatea juridică, Bulgaria are în dezbatere publică o propunere de lege care înlocuieşte punerea sub interdicţie şi tutela cu mecanismul deciziei sprijinite. În acest timp, în România, conform statisticilor oficiale, 71.667 de persoane cu dizabilităţi sunt puse sub interdicţie judecătorească, fiind lipsiţi total de drepturi civile. Încercăm să schimbăm această realitate împreună cu autoreprezentanţii noştri, care au puterea exemplului personal”, a declarat Laila Onu, directorul general al Fundaţiei ”Pentru Voi”.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare