Luni, 6 iulie 2015, a avut loc un accident de circulație pe DN 6, între Lugoj și Găvojdia. Un autoturism de teren BMW X5, care se deplasa dinspre Caransebeș înspre municipiul de pe Timiș a fost lovit violent, din spate, de un TIR înmatriculat în Bulgaria, după ce, din primele informații, șoferul autotrenului cu remorcă nu a păstrat distanța regulamentară față de autoturismul care se deplasa înaintea sa.

În urma impactului, partea din spate a BMW-ului a fost complet distrusă, iar autoturismul a fost proiectat la circa 100 de metri de locul impactului, în câmp, de unde rezultă și viteza excesivă cu care circula autotrenul condus de un șofer bulgar în vârstă de 50 de ani, TIR-ul fiind de asemenea înmatriculat în țara vecină. Ca urmare a accidentului, două femei, pasagere în mașina de teren, au fost rănite.  Dacă sora bărbatului a scăpat cu răni nu foarte grave și este stabilă din punct de vedere medical, mama șoferului autoturismului de teren a suferit răni grave, ca urmare a incidentului petrecut în jurul orei 17:10, bătrâna, în vârstă de circa 70 de ani, suferind multiple fracturi. Victimele au fost transportate de urgență la Spitalul Municipal din Lugoj, pentru a primi îngrijirile medicale necesare.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au demarat deja o anchetă, aceștia nereușind să se înțeleagă prea bine cu șoferul vinovat de producerea accidentului, întrucât acesta nu vorbește decât limba bulgară. ”Șoferului autotrenului, în vârstă de 50 de ani, i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Traficul pe drumul european s-a desfășurat cu dificultate, pe un singur sens, mai mult de o oră după momentul producerii incidentului, asta și pentru că TIR-ul, în urma accidentului, a rămas efectiv fără frâne, după ce s-au rupt câteva conducte, motiv pentru care mașina de mare tonaj, încărcată cu materiale textile, nu a putut pleca pe propriile roți.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.