Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Jandarmii timişoreni, campanie de informare şi de prevenire a actelor de braconaj cinegetic pe teritoriul judeţului

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °

Principalul obiectiv al acestei campanii îl reprezintă supravegherea, controlul, asigurarea protecţiei şi conservării fondului cinegetic şi piscicol din zonă. Ceea ce se urmăreşte în cadrul acestei campanii este diminuarea activităţilor de braconaj cinegetic, promovarea unor bune practici privind vânătoarea şi creşterea gradului de respectare a legislaţiei specifice.

În prima etapă, jandarmii au informat autorităţile despre desfăşurarea acestei campanii. Cu ajutorul acestora, în perioada imediat următoare, vor avea loc dezbateri tematice cu cetăţenii privind beneficiile comunităţii în ceea ce priveşte conservarea fondului cinegetic. De asemenea, împreună cu reprezentanţii asociaţiei, jandarmii vor desfăşura activităţi de sondare a opiniei publice privind implicarea cetăţenilor în activităţi ilegale.

În continuare, urmează să fie desfăşurate acţiuni comune de supraveghere a activităţilor de vânătoare împreună cu personalul asociaţiei pentru sancţionarea celor care nu respectă prevederile Legii nr. 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic şi ale Ordonanţei de Guvern nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

Jandarmii recomandă evitarea săvârşirii următoarelor faptelor care constituie infracţiuni şi care se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 3 ani:

–     vânătoarea fără permis sau fără autorizaţie de vânătoare legală;

  • vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale;
  • vânarea prin utilizarea de capcane neautorizate;
  • vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor sau dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric;
  • vânarea cu ogari, păsări de pradă, cu arcuri sau arbalete.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare