Odată cu intrarea în noul an, plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități a fost preluată de către Agențiile Județene pentru Plăți și Prestații Sociale (AJPPS) Timiș.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC) informează că instituția nu se mai ocupă cu plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități din județ. Odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern numărul 1019/20 Decembrie 2018, procedurile de plată a acestor categorii sociale au fost preluate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti.

Teoretic, această modificare presupune simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități, drepturile acestora rămânând aceleași care sunt prevăzute de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.