Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialPersoanele cu dizabilitati din judetul Timis, platite de alta institutie din 2019

Persoanele cu dizabilitati din judetul Timis, platite de alta institutie din 2019

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Odată cu intrarea în noul an, plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități a fost preluată de către Agențiile Județene pentru Plăți și Prestații Sociale (AJPPS) Timiș.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș (DGASPC) informează că instituția nu se mai ocupă cu plata prestațiilor sociale cuvenite persoanelor cu dizabilități din județ. Odată cu intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern numărul 1019/20 Decembrie 2018, procedurile de plată a acestor categorii sociale au fost preluate de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti.

Teoretic, această modificare presupune simplificarea procedurii de plată a prestațiilor sociale pentru persoanele cu dizabilități, drepturile acestora rămânând aceleași care sunt prevăzute de Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare