”O să încep prin a adresa şi în numele guvernului -a făcut-o deja şi preşedintele României-, tuturor veteranilor de război care încă mai sunt alături de noi, în primul rând sănătate, la mulţi ani! Să le recunoaştem meritele şi celor care au fost acum 70 de ani în război, dar şi celor care au fost în teatrele de operaţiuni. Termenul de veteran nu mai este similar doar cu cineva foarte în vârstă, de acum mulţi ani. Avem militari care au fost în teatre de operaţiuni şi pe care îi numim, de asemenea, veterani”, a spus premierul Victor Ponta, în deschiderea ședinței de Guvern de miercuri.

Ponta a făcut apoi și anunțul atât de important pentru cei care beneficiază de indemnizații de veterani de război, indemnizații extrem de mici la ora actuală. ”Vreau să mulţumesc ministrului de finanţe, care a fost de acord şi a avizat că astăzi, prin ordonanţă de urgenţă, în mod simbolic de această zi, să aprobăm creşterea indemnizaţiilor cu 75% pentru toţi veteranii. Oricum, sunt indemnizaţii foarte mici. Creşterea e substanţială, dar e departe de a acoperi ceea ce se recunoaşte în mod normal. Însă vrem să facem acest gest simbolic şi le mulţumesc, desigur, în primul şi în primul rând la veterani” a conchis șeful Guvernului.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.