Un consilier local din Timișoara, alături de românii care IES ÎN STRADĂ să PROTESTEZE

- Advertisement -

Miercuri dimineață, consilierul local al Timișoarei, Petrică Folică, a trecut prin fața fostei fabrici ”Electromotor”, acolo unde, spune el, ”mă uitam cum dărâmau ce a mai rămas din Electromotor – se chinuiau să spargă zidurile, fundaţia, etc. Spaţiul era împrejmuit cu plasă. Câţi ştiu ce a fost acolo? Au distrus tot să obţină contingente de forţă de muncă ieftină pentru diverse domenii. Ăsta a fost planul din 1989”, spune Folică.

Consilierul local atrage atenția asupra faptului că forța de muncă a fost grav rarefiată după Revoluție, când industria și multe alte ramuri economice ale țării au fost aproape decapitate. ”Oamenii pribegesc şi dau taxe în occident, ei fac bani aici cu magazine – alt scandal/ ex: produse nemţeşti mai scumpe ca în Germania: benzină, lemn, facturi mari… Când ai cașcaval te aştepţi să nu ai soareci? Legi interpretabile, graniţe deschise să plecăm singuri, să lăsăm caşcavalul”, explică liberalul.

Acuzațiile sale nu se opresc aici. Folică lansează un atac virulent și la actualul premier al țării, Victor Ponta, despre care susține că este ”liderului” unor infractori. ”ATENŢIE! Guvernul mafiot Viorel Ponta (Grup Infracţional Organizat), NU a sprijinit în niciun fel mediul de afaceri românesc, prin nici o măsură, nu a încurajat sau sprijinit creşterea numărului de locuri de muncă, cu toate că, la fel ca şi celelalte guverne de după 1989, cheltuiesc banii de la buget într-o dragă veselie şi fără a răspunde cineva de risipa şi furturile din bugetul ţării. Măsurile populiste şi NESUSTENABILE pe care le-au plănuit. Dovada cea mai clară este minciuna, cacealmaua cu TVA-ul redus la alimente”, mai spune Folică.

Consilierul local al capitalei Banatului se alătură celor care anunță încă de pe acum că ”tăierea” TVA-ului va aduce profit doar comercianților, iar cumpărătorii nu vor rămâne cu niciun leu în buzunar, acuzând Guvernul că, de fapt, exact asta a urmărit. ”Toţi comercianţii au sărit să scumpească alimentele ca atunci când se va reduce TVA-ul să revină la preţurile de acum. Rezultatul: adaosul comercial va asigura o creştere a profitului comerciantilor. DAR, situaţia este exact cum au plănuit-o cei de la Putere, deoarece în cea mai mare parte sponsorii PSD-ului şi bună parte din membrii ”marcanţi” (foşti turnători) – sunt din zona comerţului cu alimente şi turism. Iată că, din nou, şi-au avantajat tot clica lor”, mai spune Petrică Folică.

Liberalul susține inițiativa demarată de timișoreni, aceea de a ieși în stradă pe data de 3 mai 2015, atunci când cetățenii au anunțat că au în plan organizarea unui miting de mare amploare, preluat ulterior și de populația din București, la adresa Guvernului. ”Singura manevră bună care ar trebui să o facem să fie mişcări de stradă pentru orice act legislativ care nu ne convine. De exemplu: acum se află în discuţie aprobarea Legii Pensiilor Speciale pentru parlamentari? Vi se pare normal? După ce că au trait cu chirii plătite de noi, hrană la preţ REDUS la restaurantul Parlamentului. Colac peste pupăză se mai plâng câte unii că nu le ajunge retribuţia de parlamentar nici ca să se coafeze, iar altul zicea că are nevoie de 3.500 de Euro pe lună, pentru întreţinerea vestimentaţiei. Suntem întro situaţie foarte complicată şi nu putem conta pe Diaspora, PATRIOTISMUL şi pe RESPONSABILITATEA faţă de România şi faţă de români. În schimb, în 2016, fiecare cetăţean care va vota va trebui să caşte ochii mari şi să cunoască clar pe cine votează – documentaţi-vă, şi staţi cu ochii pe politicieni, că şi ei STAU cu ochii pe… banii noştri!”, mai spune consilierul local.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața...

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare...

Culmea! Premierul Viorica Dancila transmite un mesaj cu prilejul Zilei Culturii Nationale

Primul ministru al României, Viorica Dăncilă, a transmis un...

Mihaela Triculescu, noul presedinte al ANAF. Ce o recomanda?

Premierul României, Viorica Dăncilă, a semnat astăzi Decizia de...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img