ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Deputatul timișorean Adrian Diaconu a intrat în ”luptă împotriva traficului de persoane”. Ce scop are acțiunea

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Conferinţa internaţională ”Clasa politică şi societatea civilă – luptă comună împotriva traficului de persoane”, care a avut loc miercurea trecută și a reunit peste 100 de invitați atât din țară cât și din străinătate, a avut ca scop conceperea unui plan de acțiune împotriva traficaților de persoane de la nivelul Uniunii Europene, acolo unde, datorită unor legi ambigue și ușor interpretative, acest fenomen pare de nestăpânit.

”Am fost gazda Conferinței internaționale: Clasa politică și societatea civilă – lupta comună împotriva traficului de persoane. În linii mari, concluziile desprinse au fost că «traficanții există pentru că li se permite să existe», pe fondul unor lacune legislative, toleranței unor magistrați și totodată, toate țările Uniunii Europene trebuie să își asume responsabilitatea pentru «piețele de desfacere»”, a concluzionat Adrian Diaconu, deputat UNPR de Timiș, preşedintele, Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din cadrul Camerei Deputaților.

Urmărind indicatori socio-demografici (gen, vârstă, educaţie), corelaţi cu indicatori descriptivi ai perioadei pre-exploatare (recrutare şi provenienţă) şi ai exploatării propriu-zise, în urma analizării datelor statistice disponibile, cu privire la situaţia victimelor identificate în anul 2014, când s-a constat menţinerea tendinţei descendente înregistrate în ultimii ani cu privire la numărul victimelor traficului identificate anual. Astfel, în 2014 au fost identificate 757 de victime, cu 139 victime mai puţin decât anul anterior şi cu 397 mai puţine faţă de 2010.

O parte dntre victimele traficului de persoane ajung în industria sexuală, acolo unde se constată o creştere a numărului de victime exploatate sexual (499 victime), ceea ce reprezintă 66% din totalul victimelor identificate în acest an. Exploatarea în locuinţe private a înregistrat un număr ridicat de victime identificate, respectiv 192 de victime, urmat de 139 de victime exploatate în stradă şi 77 în cluburi. În funcție de sexul victimelor traficate, bilanțul pe anul 2014 arată că 74% din acestea sunt de gen feminin şi 26% sunt de gen masculin. Distribuţia pe criteriul vârstei arată că 62% din victime erau majore la intrarea în trafic.

Descarcă documentul de mai jos pentru a afla toate detaliile legate de situația statistică a victimelor traficului de persoane în anul 2014.

[dg]

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore