Moţiunea de cenzură la adresa guvernului Grindeanu, dezbătută în Parlament. UPDATE Grindeanu a fost demis de Parlament

- Advertisement -

Clipe tensionate în Parlamentul României, acolo unde se dezbate moţiunea depusă de PSD la adresa guvernului condus de Sorin Grindeanu. Textul moţiunii a fost citit duminică, în plen, de senatorul de Dolj Mihai Fifor, însă abia astăzi parlamentarii vor decide dacă Grindeanu trebuie sau nu să plece de la Palatul Victoria. La intrarea în sala de plen, liderii marilor partide implicate au făcut declaraţii importante.

„V-am transmis un mesaj limpede şi clar. PNL este un partid cu oameni de caracter şi de onoare şi care respectă cetăţenii care i-au trimis în Parlament. Eu personal am încredere în toţi parlamentarii PNL. Stăm în sală şi nu votăm, este răfuiala PSD, PSD a creat criza, ei au obligaţia să o rezolve şi personal îmi doresc ca domnul Dragnea să îl trimită acasă pe PSD-ul lui Ponta şi Grindeanu şi apoi noi să îi trimitem acasă pe Dragnea şi ceilalţi”, a declarat Ludovic Orban, preşedintele PNL.

„Dânsul continuă să rişte cerând să demisionez înainte de a intra în sala de vot, lucru acesta nu este posibil aşa că mergem la vot”,a declarat premierul Grindeanu, care a explicat că a discutat cu şeful PSD Liviu Dragnea înainte de plen.

Liviu Dragnea a refuzat să facă declaraţii, spunând doar că „a fost o discuţie privată pe care nu vreau să o comentez acum”.

Victor Ponta, secretarul guvernului a comentat că „voturile nu le are nimeni, le are fiecare parlamentar în parte, puteţi să mă întrebaţi pe mine eu voi vota la vedere împotriva moţiunii de cenzură, cu convingerea că după această moţiune noul guvern Grindeanu 2 susţinut de PSD-ALDE cu miniştri mult mai buni, cu un prim-ministru cu adevărat la Palatul Victoria nu la sediul din Kiseleff şi neajungând din nou la Palatul Cotroceni pentru ca preşedintele să dedică. Este de departe cea mai ciudată şi mai urâtă situaţie în care mă aflu în 14 ani de când sunt parlamentar. Niciodată nu mi-a cerut cineva să votez împotriva partidului meu”.

„Prietenii mei din PSD, colegi de-ai noştri care se află astăzi aici în faţa mea şi pe care îi văd în bănci. Aţi insistat că ar fi bine să accept postul de premier pentru stabilitatea României, pentru PSD, că am experienţă în administraţie, că am fost ministru într-un guvern care a performat, că sunt bănăţean şi îmi văd de treaba mea. Şi am spus da. Şi am mai spus da pentru că Liviu Dragnea mi-a spus că este prietenul meu şi mi-a spus că mă susţine şi că vom face un guvern din miniştri competenţi, care îşi vor face treaba. Şi am acceptat miniştrii propuşi de Liviu Dragnea şi apoi după şase luni aflu cu toţi colegii mei că guvernul nu prea îşi face treaba. (…) Totul se bazează pe o analiză pe care nu a văzut-o nimeni la partid, o analiză despre care tot mai mulţi colegi spun că a fost făcută de un singur om, care nu a trecut prin nicio structură a PSD”, a spus premierul Sorin Grindeanu, în plenul din Parlament. Acesta a atenţionat că dacă moţiunea va trece, PSD va pierde guvernarea, ajungând la mâna preşedintelui României.

Rămâneţi pe Vocea Timişului pentru a afla rezultatul votului asupra moţiunii de cenzură.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare