ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Hoţi de LUX, prinşi de DIICOT după descinderi în 45 de locaţii! Cum acţionau

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Dimineaţă nefastă pentru mai mulţi suspecţi de furturi din locuinţe și din diverse firme. Peste 100 de poliţişti şi specialiştii DIICOT au descins la nu mai puţin de 45 de adrese din Timiș și Arad unde locuiesc cei bănuiţi că ar fi dat spargeri la locuinţele unor oameni de afaceri, la case de schimb valutar, sedii de firme sau la bijuterii din vestul ţării. Gruparea ar fi activă din anul 2013. . Printre păgubiţi se numără şi omul de afaceri Jabri Tabrizi.

„Suspecţii acţionau în mod foarte precaut și dădeau dovadă de o înaltă calificare în activitatea infracțională desfășurată, premeditând cu atenție fiecare faptă. Astfel, anterior demarării activității, membrii grupării strângeau informații detaliate cu privire la locațiile vizate și persoanele păgubite, atât prin monitorizări și filaje repetate ale locațiilor, cât și prin atragerea unor persoane din anturajul proprietarilor sau care aveau acces în locațiile vizate.

Gruparea se concentra doar asupra unor locații în care aveau certitudinea că sunt depozitate sume mari de bani (de ordinul zecilor și sutelor de mii de euro) sau obiecte de mare valoare (bijuterii, lingouri de aur), fiind specializată în intrarea prin efracție și sustragerea seifurilor în care erau depozitate sumele de bani sau bunurile vizate. Planul infracțional era stabilit în prealabil, pe baza informațiilor obținute, astfel încât să permită membrilor grupării pătrunderea în incinte și sustragerea seifurilor în intervale foarte scurte de timp.

Membrii grupării obișnuiau să dezafecteze în prealabil sistemele de alarmă ale locațiilor, existând și situații când suspecții au pătruns în locațiile vizate din alte spații învecinate. De asemenea, pentru a evita orice posibilă depistare a lor, suspecții sustrăgeau și unitățile de stocare a înregistrărilor video de pe camerele de supraveghere a incintelor. Nu în ultimul rând, suspecții acționau purtând cagule și mănuși, iar pentru a înlătura riscul depistării oricărei urme biologice la locul faptei, imediat după sustragerea seifurilor, pulverizau spumă mecanică prin folosirea unor extinctoare. Deplasările la locul faptei se realizau cu autoturisme pe care erau aplicate numere străine sau false de înmatriculare, uneori sustrase de pe alte autoturisme.

Pentru a-și maximiza profitul infracțional, membrii grupării obișnuiau să își planifice uneori mai multe “lovituri” succesive, scop în care se concentrau pe seifuri aparținând unor societăți cu același profil de activitate. Ca exemplu, în intervalul 01-02.02.2017, membrii grupării au sustras mai multe seifuri de la punctele de lucru ale mai multor CAR-uri de pe raza judeţului Timiș, iar în noaptea de 12/13.02.2017 au sustras mai multe case de bani din incinta mai multor localuri aparținând unor societăți cu profil de activitate “pariuri sportive” de pe raza judeţului Arad.

La momentul acestor din urmă evenimente, membrii grupării au fost surprinși și urmăriți de către organele de poliție, încercându-se o blocare a autoturismului în care se aflau aceștia. Pentru a-și asigura scăparea, suspecții au accelerat pe contrasens, înspre autoturismul de poliție care încerca blocarea acestora, determinându-l pe agentul de poliție aflat la volan să efectueze o manevră bruscă de evitare a impactului, cu consecința ieșirii în decor și a punerii în pericol a vieții acestuia”, a informat DIICOT.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore