Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Flagrant video! Timișoara, raiul hoților și spărgătorilor care acționează la lumina zilei

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Ca la noi, la nimeni! Cam așa arata viața de zi cu zi într-o Timișoară în care hoții acționează, mai nou, la lumina zilei. Fără emoții, fără stres și cu succes maxim! Semn că nici străzile nu mai sunt atât de sigure ca odinioară și că ceva, acolo în paradisul climatic al șefilor Inspectoratului Poliției Timiș și al Poliției Locale Timișoara, ceva nu funcționează cum trebuie.

Azi, sintagma ”noaptea ca hoții” a rămas valabilă doar în politică și doar pentru cei în costume care trag sforile pe culoarele puterii. Infractorii de meserie nu mai au nicio treabă cu lăsarea întunericului. Ba din contră, acționează nestingheriți, ziua în amiaza mare. Și ultima victimă cu notorietate publică, care vine să confirme teoria, este viceprimarul Timișoarei, useristul Ruben Lațcău căruia i s-a furat bicicleta chiar din curtea unității administrative. Păzită, evident, de oamenii vânjosului și nemuritorului comisar-șef in rezervă Dumitru Domășnean.

Bun, chiar și Lațcău știe, ba chiar a și declarat, că nu mai are nicio speranță în a-și recupera mijlocul de transport cu care venea la serviciu, zi de zi, când vremea îi era favorabilă. Semn că încrederea funcționarului, în polițiști, este aproape egală cu zero. Dar nu asta e problema căci, imediat după dispariția bicicletei viceprimarului Lațcău, mass-media a anunțat că, în primele 9 luni ale anului în curs, alți 203 timișoreni au reclamat exact același lucru: furtul unor velocipede!

Și nimeni… nimic! Nu se știe exact, nici până azi, câte dintre aceste sesizări au fost soluționate sau câți dintre păgubiți și-a recuperat bicicletele. Oricum, spre zero! Și până IPJ Timiș ajunge la statistici și cifre, un alt timișorean a semnalat că mașina i-a fost spartă, tot ziua în amiaza mare, în plină stradă, chiar în fața biroului, imobil supravegheat video: cu anunț la vedere și cu camere de filmat, ușor sesizabile. Ce mai, tot tacâmul și arsenalul de descurajare pentru infracțiuni.

Tot degeaba căci, la tupeul hoțului, echipat corespunzător cu mască anti-Covid, chiar nu a mai contact. A dat o tură de recunoaștere și când a prins momentul, așa cum se poate observa și din video, a spart geamul lateral al autoturismului, a luat o borsetă de pe scaunul din dreapta și dus a fost. Acum, proprietarul așteaptă ca polițiștii să-l prindă pe hoț și să-i recupereze măcar actele, că cei 900 euro, pe care-i avea în portofel, i-a trecut deja la capitolul… pierderi.

Și păgubitul mai are mult de așteptat căci, conform cifrelor furnizate de IPJ Timiș, în fața lui mai sunt vreo 300 de persoane care, de la începutul anului, au reclamat exact aceleași fapte: spargeri de mașini!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Sub cupola M.A.I! Deținutul Alin Morcocian susține că, aflat în arest preventiv, agentul-șef Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale i-a facilitat o...

Înainte de toate, așa cum știu toți infractorii din spațiul danubiano-carpato-pontic, nu e niciun...

La milimetru! Rroma Denisa Căldăraș a ratat cursa Wizz Air de Dortmund care ar fi plasat-o, după audierile de la Parchet, direct în brațele...

Că Denisa Căldăraș a avut noroc cu carul, când a scăpat din ghearele (sub)ofițerilor...