Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Flagrant video! Timișoara, raiul hoților și spărgătorilor care acționează la lumina zilei

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Ca la noi, la nimeni! Cam așa arata viața de zi cu zi într-o Timișoară în care hoții acționează, mai nou, la lumina zilei. Fără emoții, fără stres și cu succes maxim! Semn că nici străzile nu mai sunt atât de sigure ca odinioară și că ceva, acolo în paradisul climatic al șefilor Inspectoratului Poliției Timiș și al Poliției Locale Timișoara, ceva nu funcționează cum trebuie.

Azi, sintagma ”noaptea ca hoții” a rămas valabilă doar în politică și doar pentru cei în costume care trag sforile pe culoarele puterii. Infractorii de meserie nu mai au nicio treabă cu lăsarea întunericului. Ba din contră, acționează nestingheriți, ziua în amiaza mare. Și ultima victimă cu notorietate publică, care vine să confirme teoria, este viceprimarul Timișoarei, useristul Ruben Lațcău căruia i s-a furat bicicleta chiar din curtea unității administrative. Păzită, evident, de oamenii vânjosului și nemuritorului comisar-șef in rezervă Dumitru Domășnean.

Bun, chiar și Lațcău știe, ba chiar a și declarat, că nu mai are nicio speranță în a-și recupera mijlocul de transport cu care venea la serviciu, zi de zi, când vremea îi era favorabilă. Semn că încrederea funcționarului, în polițiști, este aproape egală cu zero. Dar nu asta e problema căci, imediat după dispariția bicicletei viceprimarului Lațcău, mass-media a anunțat că, în primele 9 luni ale anului în curs, alți 203 timișoreni au reclamat exact același lucru: furtul unor velocipede!

Și nimeni… nimic! Nu se știe exact, nici până azi, câte dintre aceste sesizări au fost soluționate sau câți dintre păgubiți și-a recuperat bicicletele. Oricum, spre zero! Și până IPJ Timiș ajunge la statistici și cifre, un alt timișorean a semnalat că mașina i-a fost spartă, tot ziua în amiaza mare, în plină stradă, chiar în fața biroului, imobil supravegheat video: cu anunț la vedere și cu camere de filmat, ușor sesizabile. Ce mai, tot tacâmul și arsenalul de descurajare pentru infracțiuni.

Tot degeaba căci, la tupeul hoțului, echipat corespunzător cu mască anti-Covid, chiar nu a mai contact. A dat o tură de recunoaștere și când a prins momentul, așa cum se poate observa și din video, a spart geamul lateral al autoturismului, a luat o borsetă de pe scaunul din dreapta și dus a fost. Acum, proprietarul așteaptă ca polițiștii să-l prindă pe hoț și să-i recupereze măcar actele, că cei 900 euro, pe care-i avea în portofel, i-a trecut deja la capitolul… pierderi.

Și păgubitul mai are mult de așteptat căci, conform cifrelor furnizate de IPJ Timiș, în fața lui mai sunt vreo 300 de persoane care, de la începutul anului, au reclamat exact aceleași fapte: spargeri de mașini!

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore