Campania „Civilizaţie, Siguranţă, Spirit European”, a poliţiştilor din Timiş, a debutat ieri. Vezi ce scop are aceasta

- Advertisement -

Luni, 30 septembrie a.c., poliţiştii din judeţul Timiş au demarat Campania „Civilizaţie, Siguranţă, Spirit European”, pentru prevenirea tâlhăriilor şi a infracţiunilor de furt. Aceasta se va desfăşura până la finalul acestui an, mai exact până pe 27 decembrie 2013.

Scopul campaniei este informarea cetăţenilor cu privire la modalităţile de protejare a propriei persoane, locuinţelor, autoturismelor şi a produselor din societăţile comerciale.

Pentru obţinerea unor rezultate satisfăcătoare, oamenii legii au de gând să stabilească întâlniri cu grupurile ţintă la sediile asociaţiilor de proprietari, locatari, în locuri publice stradale şi diferite centre comerciale.

Totodată, au fost pregătite afişe cu mesaje preventive care vor fi expuse în imobilele situate în zonele de risc criminogen, în pieţele agroalimentare în mijloacele de transport comun, dar şi la sediule instituţiilor publice.

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi cei de proximitate au fost prezenţi în zona marilor centre comerciale din Timişoara pentru a promova mesajele campaniei.

„Cu această ocazie, recomandăm cetăţenilor un set de reguli minime pentru a evita să devină victime ale unor infracţiuni.
– La plecarea de la domiciliu asiguraţi uşa de acces şi ferestrele, cu precădere a celor situate la demisol sau parter, iar dacă absenţa este îndelungată rugaţi o persoană de încredere să procedeze astfel încât să nu fie simţită lipsa dumneavoastră;
– Evitaţi să păstraţi în casă sume mari de bani şi să faceţi cunoscute altor persoane valorile pe care le deţineţi;
– Asiguraţi cu sisteme corespunzătoare de închidere uşile şi ferestrele locuinţei şi anexelor gospodăreşti;
– Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari şi alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi noaptea parcurile, străzile pustii şi terenurile virane;
– Când părăsiţi autoturismele, pentru a evita furtul acestora, scoateţi cheia din contact, chiar daca veţi lipsi pentru un timp foarte scurt deoarece furtul unui autoturism cu cheile lăsate în contact durează doar câteva SECUNDE;
– Parcaţi autoturismul astfel încât să fie vizibil din locuinţa dumneavoastră şi pe cât posibil în locuri iluminate sau cât mai circulate şi nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) indiferent cât timp lipsiţi. Chiar şi în staţiile de alimentare cu carburant acţionaţi sistemul de închidere al autoturismului;
– Dotaţi societatea comercială cu sisteme anti-efracţie şi de supraveghere video performante;
– Instruiţi personalul pentru creşterea vigilenţei în timpul programului;
– Apelaţi la serviciile unei firme specializate de pază şi protecţie licenţiată de Poliţia Română” au precizat poliţiştii timişeni prin intermediul unui comunicat de presă.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare