camera-deputatilor

Senatul a fost convocat în sesiune extraordinară, luni, de la ora 16:00. Conform prevederilor constituţionale, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, iar convocarea Camerelor se face de preşedinţii acestora.

Parlamentarii ACL împreună cu parlamentari de la alte formaţiuni politice au depus semnăturile necesare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului şi a Camerei Deputaţilor, pe data de 18 august, respectiv pe 19 august pentru a se dezbate legea privind reducerea CAS, anunță Mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în cursul acestei săptămâni, că „reducerea CAS nu face altceva decât să accelereze intrarea în criză prin accentuarea masivă a deficitului la fondul pe pensii” şi că, în mod egal, PSD, PNL şi PDL „îi mint pe români pentru a le lua voturile”. De cealaltă parte, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut vineri că „există toate premisele” ca legea privind reducerea CAS să fie readoptată fără modificări de Parlament, „cu o majoritate covârşitoare”, în sesiunea extraordinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here