Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nesimtirea se plateste, dar se inmulteste la Timisoara! Din pacate…

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Direcția Poliția Locală Timișoara a anunțat că peste 2.000 de sancțiuni au fost aplicate de agenții instituției pentru parcarea pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, dar și pentru blocarea accesului în curți ori staționarea pe liniile de tramvai, în acest an.

Cifre alarmante scoase la iveală de Poliția Locală din capitala Banatului. ”Migranți” din toate colțurile țării, dar și localnici fără cei șapte ani de-acasă și cu o ”durere-n cot” față de cei din jur, au făcut ca traficul local să devină aproape identic cu cel din… orașele sudice, ca să nu dăm nume! Astfel, datorită cetățenilor care semnalează frecvent cazurile în care sunt staționate autovehicule pe locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, pe care le ocupă în mod abuziv fără a avea niciun fel de probleme fizice sau de natură medicală, punându-i astfel în dificultate pe cei care au într-adevăr nevoie de ele.

O astfel de problemă a fost semnalată zilele trecute pe strada Uranus, unde un autoturism era parcat pe locul special amenjat pentru staționarea autoturismelor deținute de persoane cu dizabilități, luându-se măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto, conform OUG 195/2002, la fel întâmplându-se și pe strada Hotinului.

”Numai de la începutul anului au fost aplicate, pe această linie, un număr de 1.423 de sancțiuni contravenționale. O altă situație frecvent întâlnită este cea a staționărilor în dreptul intrărilor în curți, parcări etc, punând astfel în imposibilitatea de a-și folosi proprietățile pe cei care le dețin. Zilnic sunt semnalate astfel de situații la Dispeceratul Poliției Locale, în special dimineața, când majoritatea populației începe serviciul precum și după-amiaza, când oamenii se întorc acasă de la muncă”, anunță reprezentanții instituției. De la începutul anului au fost înregistrate 915 sesizări pe această linie, majoritatea finalizându-se cu sancțiuni contravenționale. De asemenea, există și cazuri în care sunt blocate căile de rulare a mijloacelor de transport în comun, unii conducători auto parcându-și autovehiculele prea aproape de linii de tramvai, punând astfel în dificultate deplasarea acestora. O astfel de situație a fost constatată pe strada Drubeta, unde conducătorul unui autoturism a parcat pe liniile tramvaiului 7 și în acest caz fiind aplicată sancțiune.

”Poliția Locală Timișoara reamintește că sancțiunile pentru încălcarea prevederilor OUG 195/2002 referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise sunt între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, atrăgând totodată atenția conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere și să evite parcarea autovehiculelor în locuri interzise pentru a evita astfel sancționarea drastică și chiar ridicarea autovehiculelor”, mai spun polițiștii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare