Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Regizorul Radu Nica pregateste ”La comun”, noul spectacol al Teatrului Maghiar de Stat din Timisoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
12.9 ° C
13.9 °
9 °
68 %
6.2kmh
0 %
vin
17 °
sâm
17 °
Dum
5 °
lun
2 °
mar
5 °

Luna decembrie va aduce pe scena mare a Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara premiera spectacolului ”La comun”, în regia lui Radu-Alexandru Nica (foto). Regizorul din Sibiu reia astfel colaborarea cu trupa maghiară după succesul spectacolului ”Incendii”, nominalizat la Premiile UNITER, care se joacă de patru stagiuni.

Scris de Thomas Vinterberg și Mogens Rukov, ”La comun” a fost adaptat ulterior de regizorul danez Thomas Vinterberg pentru filmul ”Kollektivet (Comunitatea)” din 2016. Povestea urmărește un cuplu din anii 1970 care decide să invite și alți oameni să locuiască în casa imensă pe care au moștenit-o, creând o comunitate cu drepturi egale, bazată pe încredere și susținere reciprocă. Mica oază formată în principal din oameni educați funcționează perfect până în momentul în care personajul principal se îndrăgostește de o femeie mai tănâră decât soția sa, pe care o introduce în Comunitate.

Thomas Vinterberg este, printre altele, autorul filmelor multipremiate ”Festen” și ”Jagten”, etc. Împreună cu regizorul Lars von Trier, în 1995 a pus bazele curentului Dogma ‘95, pledând pentru o cinematografie eliberată de efecte speciale și tehnologie.

În distribuția spectacolului ”La comun” au fost nominalizați actorii: Bandi András Zsolt, Éder Enikő, Simó Emese, Kocsárdi Levente, Aszalos Géza, Borbély B. Emília, Tar Mónika și Molnár Bence. Decorul spectacolului va fi creat de Ioana Popescu, iar muzica va fi compusă de Cári Tibor, asistent de regie fiind Tokai Andrea. ”Premiera spectacolului regizat de Radu-Alexandru Nica va avea loc în prima decadă din decembrie, la o data pe care o vom anunța în curând. Abonații Teatrului Maghiar, posesori de Kult Card, vor avea astfel încă o premieră inclusă în abonament”, informează repreaentanții instituției culturale timișorene.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare