Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Teatrul Național din Timișoara pregătește surprize publicului odată cu deschiderea stagiunii. Ce spectacole îi așteaptă pe timișoreni

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Teatrul Național din Timișoara va debuta în forță cu ocazia stagiunii 2015-2016. Două noi spectacole care vor fi servite publicului în săptămânile ce urmează sunt pregătite în culise de către actorii ce repetă necontenit până la ieșirea în lumina reflectoarelor.

Cel mai așteptat moment de către publicul timișorean va fi pe departe „Meteorul”, de Friedrich Dürrenmatt, în traducerea lui Aurel Buteanu, care le va oferi celor prezenți șansa de a se reîntâlni cu echipa proiectului Viața e vis. De această dată regizorul Mihai Măniuțiu, actorii Marian Râlea, Claudia Ieremia, Ion Rizea,  Călin Stanciu jr. și scenograful Adrian Damian, vor face echipă cu actorii Cătălin Ursu, Florin Ruicu, Alecu Reus, Mirela Puia, Cristina König, Benone Viziteu, Robert Copoț, Costel Tovarnițchi, Dana Borteanu, Raul Lăzărescu și Ștefan Roman, dar și cu muzicienii Sorina Anghelescu, Felix Burghelea și Bogdan Cotârță. Dacă coregrafia este asigurată de Vava Ștefănescu, muzica spectacolului îi aparține Adei Milea.

„Meteorul” este una dintre cele mai cunoscute comedii ale scriitorului și dramaturgului elvețian Friedrich Dürrenmatt. Avanpremiera spectacolului va avea loc marți, 15 septembrie, de la ora 19, la Sala 2 a Teatrului Național, în timp ce premiera va fi duminică, 27 septembrie, tot de la ora 19, în aceeași locație.

„Povestea”, readusă pe scenă

Ultima zi a lunii septembrie este rezervată Poveștii. Teatrul Național readuce pe scena mare povestea frumoasei care a scăpat bestia de blestem în premiera Disney „Beauty and the Beast” – Spectacolul. Traducerea în limba română îi aparține Geaninei Jinaru-Doboș, iar în distribuție vor performa actori, muzicieni și balerini precum: „Cristina Vlaicu, Matei Chioariu, Victor Bucur, Doru Iosif,  Alexandru Pîntea, Alina Ilea, Daniela Bostan, Adrian Jivan, Iulian Iosip, Loredana Borlovan, Alina Chelba, Sabina Bijan, Diana Nițu, Bogdan Spiridon, Devis Alăzăroae, baletul, corul și orchestra Operei Române.

Regia spectacolului este semnată de Somogyi Szilard, secondat de Bori Támas. Premiera va fi miercuri, 30 septembrie, de la ora 19, în Sala Mare a Teatrului Național, iar joi, în prima zi a lunii octombrie, va avea loc o a doua reprezentație.

Biletele s-au pus în vânzare la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, orar marți – duminică, între orele 11 și 19) și online, pe www.tntimisoara.com.

Foto:  Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...