Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Viata lui Bela Lugosi, prezentata cu marionete pe scena Teatrului Maghiar din Timisoara

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Asociația ”Barboncás” din Szeged prezintă ”UN_dead” – un spectacol despre Béla Lugosi, actorul din Lugoj devenit celebru pentru interpretarea lui Dracula la Hollywood. Spectacolul, în regia și interpretarea lui Kiss Ágnes, are loc vineri seara, în sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara.

Spectacolul ”UN_dead” este realizat exclusiv cu marionete și obiecte de décor, iar regia și interpretarea sunt semnate de Kiss Ágnes, evenimentul fiind adus pe malurile Begăi cu ajutorul Asociației ”Barboncás” din Szeged (Ungaria).

”Şi-a cărat sicriul în spate, s-a împiedicat şi a căzut în el” – acesta este motto-ul spectacolului realizat cu diferite tehnici ale teatrului de marionete, care dezvăluie viaţa actorului născut în 1882 la Lugoj, în nouă scene animate. Un spectacol horror, dar amuzant, ”UN_dead” urmărește viața lui Béla Lugosi, care a fost actor și la Teatrul Național din Budapesta înainte de câștiga faima în SUA, ca urmare a interpretării personajului Dracula.

Reprezentația va avea loc vineri, 22 fembruarie 2019, de la ora 19:00, în Sala Studio a Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara. Prețul unui bilet este de 16 lei, respectiv 8 lei pentru elevi, studenți, pensionari, abonați și posesori card Cultura Plus. Spectacolul este recomandat spectatorilor care au împlinit 16 de ani și durează o oră, având traducere atât în limba română, cât și limba engleză. Informații și rezervări se pot face la: ticket@tm-t.ro și 0752.111.803.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră, în data de 15 ianuarie, spectacolul EMINESCU!

Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU, scenariu pe texte din poezia...

Teatrul Național Timișoara intră în Festivalul Național de Teatru, cu spectacolul „Rinocerii” de Eugène Ionesco

Teatrul Național din Timișoara intră în Festivalul Național de Teatru, ediția a XXXI-a, cu...

Teatrul National Timisoara, in fata primei premiere din 2020: Si caii se impusca, nu-i asa?

Scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara găzduiește joi, 9 ianuarie 2020, cu începere...