12.9 C
Timișoara
sâmbătă,17,aprilie,2021
AcasăStiriSocialFOTO Civilizatie? Imaginile NESIMTIRII din mijloacele de transport in comun din Timisoara!

FOTO Civilizatie? Imaginile NESIMTIRII din mijloacele de transport in comun din Timisoara!

Nesimțirea unor călători care folosesc mijloacele de transport în comun din capitala Banatului duce la disperare angajații Societății de Transport Public din Timișoara (STPT), care se văd nevoiți să adune, zilnic, zeci de gunoaie lăsate în tramvaie, troleibuze sau autobuze.

Reprezentanții STPT afirmă, ori de câte ori au ocazia, că igiena și curățenia din mijloacele de transport în comun reprezintă o prioritate pentru societatea care administrează tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele, acestea fiind curăţate şi igienizate, atât la interior cât și la exterior, în fiecare zi. Nu mai puțin de 20 de oameni angajați de STPT pentru a aceste servicii, de care, nu de puține ori unii călători își bat joc.

”Toate mijloacele de transport sunt supuse unui program de salubrizare, care se efectuează în fiecare zi, la retragerea în garajul auto şi în depou, unde sunt curăţate şi igienizate în interioare (măturare/spălare podele – cu detergenţi şi dezinfectanţi, ştergerea prafului) şi în exterioare (spălate şi date cu spumă). Separat de salubrizarea zilnică, o dată pe săptămână, toate tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele STPT sunt supuse unui program general de curăţare şi igienizare”, amintesc reprezentanții societății care ne asigură deplasarea publică în oraș.

Cu toate acestea, din păcate, apar şi situaţii în care igiena şi curăţenia din unele mijloacele de transport în comun sunt afectate de comportamentul neadecvat al unor călători, care nu respectă normele de conduită în mijloacele de transport. ”Sunt cazuri în care ne sunt semnalate situaţii în care curăţenia este afectată de comportamentul acestora încă de la primele ore ale dimineţii, în intervalul orar 6:00 – 9:00, perioadă în care călătorii noştri se îndreaptă spre serviciu, şcoală sau facultate. Dacă la ieşirea în traseu mijloacele de transport în comun sunt complet curăţate şi igienizate (interior şi exterior), altfel stau lucrurile la retragerera acestora în depou şi în garaj, când colegii noştri responsabili cu igiena şi curăţarea găsesc în interiorul acestora pahare de plastic, sticle, doze de bere, ambalaje de dulciuri sau alte alimente, coji de seminţe şi alune etc. Tot în interior, în perioada în care mijloacele de transport în comun se află pe trasee, unii călători se dedau inclusiv la acte de vandalizare, care constau în ruperea scaunelor, tăiatul tapiţeriilor de pe scaune, grafitti sau înfundarea validatoarelor cu gumă de mestecat, hârtie sau ace. Au fost şi cazuri în care mijloacele de transport în comun au fost retrase în depou/garaj cu geamurile sparte cu pietre sau alte obiecte contondente aruncate de indivizi certaţi cu legea”, acuză cei de la STPT, care postează și câteva zeci de imagini (foto, jos, în postarea STPT) cu dezastrul găsit de-a lungul ultimelor săptămâni, în autobuze, troleibuze și tramvaie.

Reprezentanții fostei regii autonome de transport, amintesc de faptul că majoritatea călătorilor nu are nimic în comun cu cele prezentate, dar, din păcate, călătorii de bună credinţă suportă consecinţele acţiunilor unor indivizi care nu au nimic în comun cu civilizația. ”Pe această cale, rugăm călătorii, dacă sunt martori, iar acest lucru este posibil, să ne sesizeze actele de vandalism din mijloacele de transport în comun. Colegii noştri din departamentul de control vor intensifica controalele în mijloacele de transport în comun, iar unul din obiectivele acestora va fi identificarea celor care afectează curăţenia, aceştia urmând să fie sancţionaţi contravenţional conform HCL 371/2007, art. 32, al. 1), lit. d)”, mai spun reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,883FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
159CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
193CititoriConectați-vă
46,500AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente