Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

FOTO Civilizatie? Imaginile NESIMTIRII din mijloacele de transport in comun din Timisoara!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nesimțirea unor călători care folosesc mijloacele de transport în comun din capitala Banatului duce la disperare angajații Societății de Transport Public din Timișoara (STPT), care se văd nevoiți să adune, zilnic, zeci de gunoaie lăsate în tramvaie, troleibuze sau autobuze.

Reprezentanții STPT afirmă, ori de câte ori au ocazia, că igiena și curățenia din mijloacele de transport în comun reprezintă o prioritate pentru societatea care administrează tramvaiele, autobuzele şi troleibuzele, acestea fiind curăţate şi igienizate, atât la interior cât și la exterior, în fiecare zi. Nu mai puțin de 20 de oameni angajați de STPT pentru a aceste servicii, de care, nu de puține ori unii călători își bat joc.

”Toate mijloacele de transport sunt supuse unui program de salubrizare, care se efectuează în fiecare zi, la retragerea în garajul auto şi în depou, unde sunt curăţate şi igienizate în interioare (măturare/spălare podele – cu detergenţi şi dezinfectanţi, ştergerea prafului) şi în exterioare (spălate şi date cu spumă). Separat de salubrizarea zilnică, o dată pe săptămână, toate tramvaiele, troleibuzele şi autobuzele STPT sunt supuse unui program general de curăţare şi igienizare”, amintesc reprezentanții societății care ne asigură deplasarea publică în oraș.

Cu toate acestea, din păcate, apar şi situaţii în care igiena şi curăţenia din unele mijloacele de transport în comun sunt afectate de comportamentul neadecvat al unor călători, care nu respectă normele de conduită în mijloacele de transport. ”Sunt cazuri în care ne sunt semnalate situaţii în care curăţenia este afectată de comportamentul acestora încă de la primele ore ale dimineţii, în intervalul orar 6:00 – 9:00, perioadă în care călătorii noştri se îndreaptă spre serviciu, şcoală sau facultate. Dacă la ieşirea în traseu mijloacele de transport în comun sunt complet curăţate şi igienizate (interior şi exterior), altfel stau lucrurile la retragerera acestora în depou şi în garaj, când colegii noştri responsabili cu igiena şi curăţarea găsesc în interiorul acestora pahare de plastic, sticle, doze de bere, ambalaje de dulciuri sau alte alimente, coji de seminţe şi alune etc. Tot în interior, în perioada în care mijloacele de transport în comun se află pe trasee, unii călători se dedau inclusiv la acte de vandalizare, care constau în ruperea scaunelor, tăiatul tapiţeriilor de pe scaune, grafitti sau înfundarea validatoarelor cu gumă de mestecat, hârtie sau ace. Au fost şi cazuri în care mijloacele de transport în comun au fost retrase în depou/garaj cu geamurile sparte cu pietre sau alte obiecte contondente aruncate de indivizi certaţi cu legea”, acuză cei de la STPT, care postează și câteva zeci de imagini (foto, jos, în postarea STPT) cu dezastrul găsit de-a lungul ultimelor săptămâni, în autobuze, troleibuze și tramvaie.

Reprezentanții fostei regii autonome de transport, amintesc de faptul că majoritatea călătorilor nu are nimic în comun cu cele prezentate, dar, din păcate, călătorii de bună credinţă suportă consecinţele acţiunilor unor indivizi care nu au nimic în comun cu civilizația. ”Pe această cale, rugăm călătorii, dacă sunt martori, iar acest lucru este posibil, să ne sesizeze actele de vandalism din mijloacele de transport în comun. Colegii noştri din departamentul de control vor intensifica controalele în mijloacele de transport în comun, iar unul din obiectivele acestora va fi identificarea celor care afectează curăţenia, aceştia urmând să fie sancţionaţi contravenţional conform HCL 371/2007, art. 32, al. 1), lit. d)”, mai spun reprezentanții Societății de Transport Public Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

STPT prelungeşte programul autobuzelor Expres 6, pentru Vest Fest!

Ca urmare a desfăşurării festivalului VEST FEST organizat în perioada 10-12 iunie, la Aerodromul...

Circulația mijloacelor de transport în comun, dată peste cap în weekend, din cauza unor șantiere

În zilele de 15 și 16 aprilie, mai multe linii de transport public local...

Noi modificări în traseele mai multor mijloace de transport în comun! Vezi aici despre ce e vorba

Începand cu data de 5 aprilie, în programele și traseele de circulație vor interveni...