Sesizările venite de la timișorenii care locuiesc în zona Parcului Pădurice i-a făcut pe polițiștii locali să acționeze tocmai în această arie, una în care s-au înregistrat numeroase sesizări. Cei care dețin câini îi plimbă fără lesă sau botniță și nu strâng după aceștia resturile fiziologice, spun majoritatea plângerilor făcute de timișorenii care locuiesc în apropiere.

Situații de acest gen sunt întâlnite în special pe timp de vară, când persoanele care ies cu copii în parc sunt deranjate de faptul că animalele de companie sunt lăsate libere printre copii, iar micuții pot pune mâna pe resturile de la câini.

Numai în cadrul acțiunii de ieri de la Parcul Pădurice au fost aplicate în decurs de două ore un număr de opt sancțiuni pe aceasta linie. Potrivit HCL 371/2007 modificată, plimbarea câinilor de companie pe domeniul public fără lesă, iar a celor din categoria celor periculoși fără botniță și necurățarea dejecțiilor fiziologice de pe domeniul public provenite de la animale se sancționează cu amenzi de la 800 la 1.000 lei. Astfel de acțiuni vor avea loc și în alte zone în care există sesizări.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.