Primarul Timișoarei se laudă din nou cu cât de noi sunt mijloacele de transport în comun existente în parcul Societății de Transport Public Timișoara (STPT), deși unele dintre vehicule depășesc opt ani vechime de când au fost puse în exploatare.

Liberalul din fruntea Primăriei Timișoara pare că nu are cunoștințe despre anumite lucruri, însă acest aspect nu-l descurajează atunci când vine vorba despre ”laude” în public. Fie că postează pe Facebook, ori exagerează prin conferințele de presă, Robu insistă să-și dovedească unele lipsuri într-ale ”datelor tehnice”. Un astfel de ”exercițiu” face primarul Timișoarei, în ultima perioadă, în privința mijloacelor de transport în comun din curtea STPT, fosta Regie Autonomă de Transport Timișoara (RATT), care are în ”garaj” o serie lungă de vehicule, mai vechi și mai noi, despre a căror ”vârstă” se pare că Nicolae Robu nu are habar.

Un nou astfel de episod a fost înregistrat miercuri, 7 noiembrie 2018, atunci când Robu s-a lăudat (pentru a câta oară?) cu ”achizițiile recente” făcute de STPT de când el este primar, la achiziții recente trecând inclusiv autobuze care deservesc utilizatorii transportului în comun de aproape un deceniu. Și dacă e să mai amintim încă un ”detaliu tehnic” omis de edilul Timișoarei, acesta consideră, conform postării sale de pe Facebook, că tramvaiele Armonia sunt… ”nearticulate”, asta în condițiile în care mijloacele de transport în comun pe șine din capitala Banatului au… burduf! De asemenea, bicicletele din sistemul VeloTM au foist puse în circulație în urmă cu peste trei ani, ultimul lot de biciclete (primite cu aproape un an în urmă) fiind, deocamdată, mai mult nefuncțional. Chiar și primele tramvaie Armonia puse în circulație au deja aproape patru ani, dar, desigur, pe lângă tramvaiele cu adevărat vechi -care au 40 de ani vechime-, tramvaiele reabilitate sunt chiar noi!

”Timișoara, nr. 1 la mijloace de transport în comun!

Iată ce avem deja, ca achiziții recente, cu eforturi financiare uriașe ale administrației pe care o conduc, respectiv ce vom adăuga pe fonduri europene în 2019, în parcul auto al STPT:
• 100 troleibuze (‭din care 50 primite și deja achitate, 50 de primit în 2019, pe fonduri europene);
• 30 autobuze termice (‭primite toate și deja achitate);
• 44 autobuze electrice (le vom primi în 2019, pe fonduri europene);
• 30 tramvaie nearticulate (27 primite, 25 deja achitate, 3 urmează să ne fie livrate până la sfârșitul anului);
• 16 tramvaie articulate (de primit în 2019, pe fonduri europene);
• 20 minibuze (primite toate, 13 deja achitate);
• 7 vaporașe (primite toate și deja achitate);
• 440 biciclete (primite toate și deja achitate).

În concluzie, pe noile fonduri europene, în “incompetența” noastră :)), vom avea:
• 50 troleibuze;
• 44 autobuze electrice;
• 16 tramvaie articulate;
• 16 tramvaie nearticulate (din cele 30 referite mai sus).

Așteptăm ca titlul să ne fie contrazis cu cifre concrete de hater-i -de cei ce ne tot spun câte s-au făcut la alții, în timp ce, zic ei, la noi…!-.

P.S. Am ieșit cu prezenta postare în lupta mea pt Timișoara, Timișoara ignorată de canalele media până și la buletinele meteo atunci când e… de vreme bună!”, a postat Nicolae Robu pe rețeaua de socializare.

TIMIȘOARA, NR. 1 LA MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN!Iată ce avem deja, ca achiziții recente, cu eforturi financiare…

Publicată de Nicolae Robu pe Miercuri, 7 noiembrie 2018