Consilierii PSD: lipsă de transparență decizională în Consiliul Local Timișoara. Doar 21 de proiecte primite din 68

- Advertisement -

Înaintea ultimei ședințe a plenului Consiliului Local Timișoara, consilierii PSD trag un semnal de alarmă. Aceștia acuză lipsa de transparență în pregătirea şi desfăşurarea şedinţelor de plen, în mod repetat.

Ședința de marți, 10 mai, are 68 de puncte pe ordinea de zi. Cu 24 de ore înainte de începerea acesteia, doar 21 de proiecte de hotărâri au fost transmise, spun consilierii locali PSD. Asta înseamnă că aleșii locali vor trebui să se pronunțe în cazul a peste 40 de proiecte de hotărâre pe care nu au apucat să le studieze. Mai mult, pe site-ul Primăriei Timișoara, cu 24 de ore înainte de startul ședinței erau doar 10 proiecte de hotărâre publicate. Asta deși legea cere ca toate proiectele supuse la vot să fie făcute publice.

„Constatăm că organizarea şi desfăşurarea şedinţelor de plen au la bază lipsa transparenţei decizionale, care, alături de alte carenţe ale activităţii administraţiei, conduce la încrederea scăzută a societăţii în raport cu hotărârile aprobate. Mai mult decât atât, nu se ţine cont de Legea 52 / 2013 cu prevedere la transparenţa decizională în administraţia publică. Prevederile legale au drept scop sporirea gradului de responsabilitate a administraţiei publice faţă de cetăţean, ca beneficiar al deciziei administrative, stimularea participării active a cetăţenilor în procesul de luare a deciziilor administrative şi în procesul de elaborare a actelor normative şi sporirea gradul de transparenţă la nivelul întregii administraţii publice (Art 1 – Legea 52/2013).
Datorită lipsei materialelor, care nu au fost transmise conform legii, respectiv cu cel puţin 3 zile înaintea desfăşurării şedinţei (Art 7 – Legea 52/2013), nu s-au putut organiza dezbaterile publice sau şedinţele de analiză ale comisiilor de specialitate ale CLT”, au transmis consilierii PSD prin intermediul unui comunicat de presă.

Social-democrații spun că nu pot tolera un asemenea comportament și că se așteaptă ca primarul Nicolae Robu să îi acuze din nou că boicotează activitatea municipalității.

„Din experienţa colaborării cu edilul Timişoarei, Nicolae Robu, avem convingerea că în urma contestării unei astfel de abordări lipsite de transparenţă decizională şi neconformă cu legea, acesta va cataloga in mod abuziv si populist drept boicotare din partea PSD, aşa cum a făcut-o în repetate rânduri.
Cu toate acestea nu putem tolera un asemenea mod de lucru neconform cu insusi regulamentul de functionare al Consiliului Local. Este trist că până şi în ultima şedinţă a acestui Consiliu Local primarul forţează nota legalităţii, arătând încă o dată o totală lipsă de respect faţă de consilieri, dar mai ales faţă de timişoreni”, au mai explicat consilierii PSD.

Nu este pentru prima dată când consilierii locali, ai PSD sau ai altor partide, atrag atenția asupra lipsei de transparență în cadrul Primăriei Timișoara. De fiecare dată, primarul a replicat că timpul a fost prea scurt, iar cantitatea de lucru prea mare pentru a face publice proiectele înainte de a fi votate.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Ochiul Beiului, un colţ de natură scăldat în legende FOTO

Aşezată în judeţul Caraş, Ochiul Beiului se numără printre...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img