caine-in-parc

Timișorenii sunt îndemnați de Poliția Locală să nu își lase animalele de companie în libertate deplină, adică să nu plimbe câinii fără lesă și botniță, în cazul câinilor agresivi, deoarece riscă sancțiuni drastice.

În urma unor sesizări primite de polițiștii locali de la cetățeni, oamenii legii au demarat, din nou, o serie de acțiuni pentru depistarea respectării prevederile legale referitoare la plimbarea câinilor pe domeniul public fără lesă și a celor din categoria agresivi fără lesă sau botniță, dar și referitoare la plimbarea câinilor fără ca stăpânul să curețe dejecțiile fiziologice ale animalelor de companie, aspecte sancționabile cu sume între 800 și 1.000 lei, conform HCL 371/2007.

În ultimele luni, au fost aplicate un număr de 88 sancțiuni contravenționale proprietarilor de animale de companie de pe raza municipiului Timișoara care nu au respectat prevederile legale, incluzând aici și situațiile în care unii proprietari de animale, în special de câini, îi lasă liberi pe stradă sau în parcuri, punând în pericol integritatea celor care frecventează zonele respective. Spre exemplu, o astfel de situație a fost semnalată zilele trecute în parcul de pe strada Orșova, la locul de joacă, unde trei tineri care dețineau un câine de talie mare l-au lăsat să alerge prin parc punându-i în pericol pe copii și pe părinții sau bunicii acestora. Polițiștii locali au luat măsura sancționării contravenționale.

”Poliția Locală atrage așadar atenția posesorilor de animale de companie să respecte legislația în vigoare pentru a evita astfel sancționarea cu amenzi drastice”, anunță reprezentanții instituției de la Pădurea Verde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.