Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Fumatul, viciu de lux in Timisoara. Cu cat au fost amendați peste 500 de fumători

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Interdicția de a fuma în spatii publice nu e tocmai pe gustul fumătorilor din Timișoara. Drept dovadă stau cele peste 500 de amenzi aplicate de Poliția Locală încă de la începutul anului celor care refuză să se conformeze prevederilor legii.

„În ultima lună au fost aplicate un număr de 39 de astfel de încălcări ale legii menționate, de la începutul anului fiind aplicate un număr de 534 sancțiuni contravenționale, între 100 și până la 5000 lei. Cele mai frecvente locații în care au fost constatate astfel de nereguli sunt piețele agroalimentare, în incinta acestora în zonele acoperite din piețele Iosefin și 700, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în parcuri în zonele în care sunt amplasate echipamentele de joacă pentru copii, dar și în taximetre. Au existat și societăți comerciale care au fost sancționate cu amenzi de 5000 lei, în incinta Bastionului Therezia și pe str. Socrates din Complexul Studențesc. Reamintim că potrivit Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere”, anunţă Poliţia Locală Timişoara.

Sursă foto: Ziarul Naţional

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare