Fumatul, viciu de lux in Timisoara. Cu cat au fost amendati peste 500 de fumatori

0
920

Interdicţia de a fuma în spaţii publice nu e tocmai pe gustul fumătorilor din Timişoara. Drept dovadă stau cele peste 500 de amenzi aplicate de Poliţia Locală încă de la începutul anului celor care refuză să se conformeze prevederilor legii.

„În ultima lună au fost aplicate un număr de 39 de astfel de încălcări ale legii menționate, de la începutul anului fiind aplicate un număr de 534 sancțiuni contravenționale, între 100 și până la 5000 lei. Cele mai frecvente locații în care au fost constatate astfel de nereguli sunt piețele agroalimentare, în incinta acestora în zonele acoperite din piețele Iosefin și 700, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în parcuri în zonele în care sunt amplasate echipamentele de joacă pentru copii, dar și în taximetre. Au existat și societăți comerciale care au fost sancționate cu amenzi de 5000 lei, în incinta Bastionului Therezia și pe str. Socrates din Complexul Studențesc. Reamintim că potrivit Legii nr. 15/2016 privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, nerespectarea de către persoanele fizice a prevederilor legale se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei, iar de către persoanele juridice cu amendă contravenţională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii până la remedierea situaţiei care a dus la suspendarea activităţii la a doua abatere”, anunţă Poliţia Locală Timişoara.

Sursă foto: Ziarul Naţional

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.