Job Shop pentru persoanele cu dizabilități, la Timișoara

- Advertisement -

AIPD organizează miercuri, 4 martie 2015, Job Shop-ul care face parte din proiectul ”De la dizabilitate la abilitate – proiect de incluziune activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi”. Job Shop-ul va avea loc la Hotelul Boavista (lângă Sala Sporturilor Constantin Jude), Sala Galbenă, de la ora 10:15.

Evenimentul se va compune din două module principale:
A. Job shop café care va cuprinde:
• ateliere de lucru în vederea pregătirii participanților pentru angajare (întocmire CV, scrisoare de intenție, pregătire pentru interviu etc.)
• o scurtă prezentare a proiectului ”De la dizabilitate la abilitate”;
• prezentări ale firmelor/organizațiilor/instituțiilor participante – firmele care au avut sau au angajați cu dizabilități vor pune accent pe: povești de succes/exemple de bună practică, lecții învățate, obstacole întâmpinate și soluții găsite pentru depășirea lor. La acest modul vor participa toți cei prezenți.

B. Job fair – la standurile amenajate de AIPD, angajatorii vor putea să interacționeze direct cu persoanele cu dizabilități interesate, să prezinte posturile vacante, dacă acestea există, să simuleze procesele de selecție a personalului conform standardelor firmelor pe care le reprezintă, să ofere detalii privind posibilitățile de adaptare la nevoile speciale ale potențialilor candidați, să faciliteze interacțiunea participanților cu propriii angajați cu dizabilități, să facă demonstrații relevante pentru abilitățile și comptențele necesare ocupării anumitor posturi în respectivele companii etc.

Proiectul ”De la dizabilitate la abilitate – proiect de incluziune activă pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi” este implementat în perioada 2 iulie 2013 – 1 martie 2015 și este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

AIPD va asigura:
– mese/standuri unde angajatorii își vor putea aranja materialele de promovare;
– un chioșc interactiv cu laptopuri unde participanții pot completa pe loc formulare de aplicare la joburi disponibile în cadrul companiilor reprezentate la Job Shop și formulare de înregistrare în baza de date a AIPD.

Participarea la Job Shop este gratuită. Pentru a participa la eveniment, contactați AIPD până cel târziu vineri, 27 februarie, ora 17:00, la telefon 0724.958.908, email: jobshop.aipd@gmail.com. Persoana de contact: Ana Leu, Coordonator Centru de Resurse.

Descarcă mai jos ”Agenda” evenimentului Job Shop pentru a fi la curent cu programul acestuia.

[dg]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Persoanele cu dizabilitati din judetul Timis, platite de alta institutie din 2019

Odată cu intrarea în noul an, plata prestațiilor sociale...

Nesimtirea se plateste, dar se inmulteste la Timisoara! Din pacate…

Direcția Poliția Locală Timișoara a anunțat că peste 2.000...

Fundația ”Pentru Voi” se laudă și are cu ce! ”Diferiți, dar profesioniști valoroși”

Această unitate se construiește la Săcălaz, în județul Timiș,...

Job-Shop pentru persoanele cu deficiențe. Vezi când are loc

Job shop-ul va avea loc la Hotel Boavista, Sala...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img