Foto:news.pn

Agenția de presă Interfax anunță că Anatoli Stelmah, purtătorul de cuvânt al operațiunii antiteroriste din Ucraina a anunțat că „Atacurile inamice nu au încetat complet. Prima etapă pentru implementarea acordului de pace prevede încetarea completă a focului. Imediat ce teroriştii vor înceta atacurile de artilerie asupra obiectivelor noastre, vom trece la etapa a doua”.

Purtătorul de cuvânt al Statului Major General al forţelor armate ucrainene, Vladislav Selezniov, a afirmat că au fost pregătite locurile unde va fi mutat armamentul greu, dar retragerea nu va începe cât timp continuă atacurile de-a lungul liniei de confruntare. „Protocolul de la Minsk şi Memorandumul de la Minsk afirmă că părţile implicate în conflict trebuie mai întâi să înceteze focul înainte să retragă armamentul şi echipamentul militar din zona demilitarizată. Retragerea armamentului nu poate fi discutată pe fondul atacurilor continue asupra obiectivelor militare ucrainene”, a precizat Selezniov, conform Mediafax.

„Comandamentul operaţiunii antiteroriste a pregătit un loc unde vor fi mutate armele în viitorul apropiat, în momentul în care va fi decisă retragerea armamentului”, a adăugat el.

Conform planului de implementare a acordurilor de la Minsk, retragerea armamentului greu trebuie să înceapă cel târziu a doua zi după implementarea acordului de încetare a focului şi trebuie să se încheie în 14 zile.

Foto:news.pn

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Citeşte TERMENI ŞI CONDIŢII