Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriPoliticăRobu şi Simonis, RĂZBOI pe Facebook pe tema votului din CJ Timiş....

Robu şi Simonis, RĂZBOI pe Facebook pe tema votului din CJ Timiş. Ce le promite primarul trădătorilor din PNL şi de ce Simonis crede că Robu e ipocrit

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Conflict pe Facebook între primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi deputatul PSD Alfred Simonis. Subiectul? Cele două voturi primite ieri de noul președinte pesedist al CJ Timiș chiar din partea liberalilor. Robu nu știe cine sunt cei doi consilieri, însă îi acuză de trădare și promite că îi va da afară din partid. De cealaltă parte, Simonis își aduce aminte de vremurile în care era consilier local și PSD nu a reușit să îl schimbe din funcţie pe viceprimarul liberal Dan Diaconu, din cauza unui vot lipsă, dat tot de un trădător, de data aceasta din PSD către PNL. Diferența a fost că atunci, primarul Robu considera că trădarea este una justificată și înspre binele Timișoarei.

Într-o postare de Facebook Robu a calificat votul dat de cei doi consilieri județeni ca fiind o faptă „descalificabilă și, desigur, inadmisibilă”, explicând că cu doar câteva zile înainte a condus o ședință la PNL în cadrul căreia a stabilit :
„1. să votăm „pentru” la primirea celor doi noi consilieri județeni PSD, votul fiind, de fapt, unul de luare la cunoștință și recunoaștere a îndeplinirii condițiilor legale în stabilirea lor
2. să votăm „împotrivă” la stabilirea noului președinte CJT, că partid de opoziție ce suntem, lăsând decizia exclusiv în mâna majorității anunțate, PSD+ALDE+PMP+UNPR”
.

Deși a demisionat de la conducerea PNL Timiș, Robu este extrem de deranjat de situația de la CJT și susține că „în aceste condiții, gestul celor doi care au procedat altfel decât au votat joi că vor face este o probă de neloialitate față de partid, de lașitate, ipocrizie etc. Vom face tot posibilul să-i descoperim pe cei de o asemenea joasă speță și să-i eliminăm din rândurile noastre.
În aceeași ședință, am stabilit linia de conduită pe viitor în CJT a grupului PNL și anume: să susținem toate proiectele bune pentru județul nostru, indiferent cine le inițiază, respectiv să ne opunem la tot ce considerăm că nu este bun pentru județ; de asemenea, să acționăm pentru tratatea corectă, echidistantă, a localităților, indiferent de apartenență politică a primarilor și astfel, implicit, să ne protejăm colegii primari de eventualele tentații discriminatorii, posibil mergânde până la abuz, ale PSD, care nu cred că ar miră pe nimeni, date fiind năravurile pe care PSD le-a etalat în lungul existenței sale”.

De cealaltă parte, Simonis a postat și el un text pe Facebook, chiar înaintea lui Robu, scriind că „iunie 2014, Consiliul Local Timișoara. PSD eșuează în a schimbă viceprimarul liberal în funcție. Deși pe hârtie, numărul de voturi era suficient, unul din consilieri nu a votat conform protocolului și Dan Diaconu nu a fost schimbat. Nicolae Robu a ținut să felicite consilierul care nu și-a respectat cuvântul și partidul. 14 ianuarie 2017, Consiliul Județean Timiș. Alegerea noului președinte. Împotriva sarcinii primite de la partid, doi consilieri liberali votează cu candidatul PSD, Călin Dobra. Nicolae Robu? „Gestul celor doi este o probă de neloialitate fată de partid, de lașitate și ipocrizie. Vom face tot posibilul să-i descoperim pe cei de o asemenea joasă spetă și să-i eliminăm din rândurile noastre”. Mvai! Domnul primar folosește dubla măsură? Când trădarea e la alții, în folosul sau, e bună. Când e în curtea dumnealui, e lașitate și ipocrizie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare