Guvernul compensează din datoriile Colterm. Robu: ”N-a făcut ceva special pentru Timișoara” VIDEO

- Advertisement -

Nicolae Robu, primarul Timișoarei a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că orașul de pe Bega va beneficia de compensarea sumei de 68 de milioane de lei din datoriile Colterm SA. ”Este o veste foarte, foarte bună. Am reușit să obținem compensarea sumei de 68 de miioane de lei pe care Colterm îi avea ca deficit, reprezentând pierderi induse datorate faptului că de-a lungul mai multor ani nu au fost plătite la timp subvențiile, nici de către Guvern și nici de către municipalitate. Situația financiară a Colterm-ului s-a îmbunătățit mult prin această compensare, dar încă mai avem mult de lucru cu această companie, însă suntem pe drumul cel bun. Vreau să-i anunț pe cetățeni că nădăjduim ca în 2016 Colterm să ajungă o societate curată, care să nu mai poarte în cârcă tot felul de majorări și penalități asociate cu datorii vechi către mai știu eu cine” explicat Robu.

Edilul-șef de pe Bega a dezvăluit și care este modalitatea prin care actualul Guvern a ”reușit” să reducă deficitul Colterm, atât de mult. ”Este un mecanism special pe care Guvernul l-a creat prin Ordonanțele 9 și 59, prin care se permite compensarea unor deficite de tipul acesta, pe care agenții economici precum Colterm le au vis-a-vis de statul român datorită faptului că instituții ale administrației publice locale sau ale statului român, la rândul lor, nu au făcut plățile la timp către acele societăți. Putem spune că se șterg din datorii” a detaliat primarul.

Președintele PNL Timiș își menține însă ”răceala” față de Guvern, considerând că această sumă nu este ceva ”special” făcut de conducerea țării pentru capitala Banatului. ”N-a făcut ceva special pentru Timișoara, dar este un mecanism corect, creat de Guvern. Altfel, ar fi rămas o situație foarte încâlcită care se reflecta negativ asupra bilnațului companiei și nimeni nu avea de câștigat. Toată lumea avea de pierdut” a mai spus edilul-șef.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare