stadionul-Dan-Paltinisanu

Amânarea meciului de rubgy Timișoara Saracens – Stade Francais din cauza stării Stadionului “Dan Păltinişanu” este un motiv numai bun ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să pornească atacurile la adresa noului preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra. Pe scurt, Robu acuză CJ Timiş că nu vrea să investească în stadion, dar şi că refuză să îl cedeze primăriei care ar avea bani să îl administreze în folosul cetăţenilor.

“Ziua de ieri, 14.01.2016, va rămâne drept una neagră, rușinoasă, în istoria sportului timișorean! Să ai o echipă sportivă în elita internațională a sportului respectiv -este vorba de echipa de rugby, evident!-, să o ai cu eforturi uriașe, pentru că ea nu este un dat din neant -eforturi printre care bani mulți de la Primărie, dar și din mediul privat-, cu sacrificii, de-a dreptul, pentru că marea performanță presupune până la așa ceva și să nu-i poți oferi condiții să-și dispute meciurile este mult mai mult decât scandalos și de neacceptat!”, a scris Robu pe Facebook.

Discuţia transferului stadionului din patrimoniul CJT în cel al primăriei nu este una nouă, ea fiind purtată şi în vara anului 2016. Deşi a purtat discuţii cu conducerea CJ de la acea dată (n.r – actualul premier Sorin Grindeanu) Robu omite informaţii importante. CJ Timiş închiriază stadionul pentru diverse evenimente, încasând bani la bugetul judeţean. Astfel, înstrăinarea unui bun care aduce venituri ar putea cauza probleme conducerii CJ Timiş.

“Transferați stadionul Dan Păltinișanu la Primăria Timișoara, unde ar fi trebuit să fie dintotdeauna! Priviți lucrurile în față: Consiliul Județean este inapt RESURSIONAL să-l întrețină și să-l aducă la zi, măcar cât de cât, ca funcționalități și facilități! Sau, dacă e apt -să ne-nțelegem: pe mine m-ar bucura să fie!-, contraziceți-mă prin fapte! Înțelegeți că nu e important în inventarul cui figurează un asemenea obiectiv, ci doar în ce măsură el poate servi interesele comunității! Sub administrarea CJT, eforturile financiare, unul de 70 000 de euro făcut de clubul de fotbal ACS Poli pentru realizarea instalației de încălzire și unul de 10 000 de euro făcut de partenerii privați ai Primăriei de la rugby pentru achiziționarea unui grup electrogen corespunzător, s-au dovedit în van! Mâine veți primi din partea mea și o solicitare oficială! Haideți să acționăm ÎMPREUNĂ PENTRU TIMIȘOARA!”, a mai cerut Robu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.