Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ucrainienii din România sunt alături de cei de peste graniţă

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

„În calitatea mea de deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Ucrainenilor din România şi secretar al Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, nu pot decât să fiu profund îngrijorat de valul de violenţe şi de pierderile de vieţi omeneşti produse în confruntările de pe străzile Ucrainei şi încălcarea principiului suveranităţii” spune deputatul.

Acesta susţine explică faptul că cea mai mare parte a comunităţii ucrainenilor din România este alături de cei din Ucraina în restaurarea ordinii şi democraţiei, dar şi că Ucraina este una din cele mai importante ţări din estul Europei. „Ca cetăţeni loiali ai României şi buni ucrainieni, suntem vital interesaţi ca relaţiile dintre cele două ţări să fie cât mai bune, fapt pentru care am deschis locuri special amenajate pentru omagierea celor decedaţi în aceste zile, unde au fost depuse coroane de flori şi lumânări în memoria victimelor, iar preoţii din parohiile ortodoxe ucrainene, în cadrul Sfintei Liturghii, vor face şi slujbe specifice de pomenire a celor decedaţi” a mai spus Marocico.

„Fac apel pe această cale către toate instituţiile abilitate şi Uniunea Europeană, pentru a veni în ajutor Ucrainei prin toate eforturile necesare de la mediere la implicare activă, în procesul de facilitare a soluţionării depline a crizei. Am convingerea că implementarea durabilă şi consecventă a acestora vor relansa Ucraina pe calea cea bună şi va asigura stabilitate şi prosperitate poporului ucrainean” a încheiat deputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare