Ciprian Mihok, PNȚCD: Robu vrea putere absolută în Universitatea Politehnică. Vrea să modifice Carta UPT

- Advertisement -

Ciprian Mihok, președintele PNȚCD Timiș, a atras atenția asupra incompatibilității primarului Nicolae Robu la funcțiile de conducere din Universitatea Politehnică Timișoara. El a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre Carta Universitară pe care Robu a modificat-o în 2011, și pe care vrea din nou să o modifice acum, după ce, susține Mihok, a fost acuzat că se afla în mod ilegal la conducerea senatului UPT: „Robu a modificat în ultimul moment mai multe articole pentru a avea putere absolută în Politehnică. Acum se pare că nu-i mai sunt pe plac aceste articole, ba chiar unele îl dezavantajează în urma celor arătate de noi săptămâna trecută așa că a decis pur și simplu să le schimbe.”

Mihok a spus că Nicolae Robu a propus joi, 13 martie, o ședință extraordinară de senat și le-a cerut senatorilor să modifice mai multe puncte din Carta Universitară. Principala modificare ar duce la rezolvarea problemelor de cumulare a funcțiilor de conducere deținute de primar.

Președintele PNȚCD a atras atenția asupra faptului că Robu s-a autosuspendat din funcția de președinte de senat după ce a fost numit primar al Timișoarei, dar că și-a păstrat anumite prerogative în conducerea UPT, continuând să prezideze ședințele de senat și să semneze doucmente oficiale ale instituției: „ În vara lui 2013, senatul universității a votat anularea suspendării lui Robu și încetarea mandatului de drept, cu toate acestea primarul sfidează în continuare legea. Conduce ședințele de senat și semnează hârtii oficiale pe care, conform legii nu ar avea dreptul să le semneze”, a menționat Mihok.

Ședința de senat din cadrul UPT, în cadrul căreia se propune modificare Cartei Universitare, este programată pe 17 aprilie, în Joia Mare, iar Mihok consideră că „Nicolae Robu se bazează pe faptul că foarte mulți senatori, poate chiar și reprezentanți ai studenților în senat, care nu sunt de acord cu părerile lui dictatoriale, vor lipsi de la această ședință”.

Mihok a citit din declarația profesorului universitar Ilie Bordeiașu, senator și vicepreședinte în sindicatul Alma Mater din învățământul universitar, care consideră că Robu a impus funcția de președinte de senat ca și funcție de conducere în UPT, în 2011, când dorea să obțină mai multă putere în Politehnică, iar acum „caută să mușamalizeze și să se disculpe, vrea să dirijeze în continuare ședințele și să semneze hotărâri de senat. În mod normal de mult ar fi trbeuit să aibă loc alegeri pentru președintele de senat, dar el acum vrea să schimbe mai multe articole, susținând că e vorba de erori materiale.” 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img