Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

A doua şedinţă de apreciere pentru leu

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cursul euro a revenit, după şase zile, sub pragul de 4,50 lei, el coborând de la 4,5085 la 4,4997 lei. Piaţa s-a deschis ieri la 4,50 – 4,5030 lei, valori apropiate de cele de la închiderea de marţi, urmate de o apreciere a leului la un nivel de 4,4940 unităţi. Până la anunţarea cursului de către BNR, euro a revenit la 4,50 lei, pentru ca apoi cotaţiile să scadă spre 4,49 lei, la ora 14:00 ele fiind de 4,4880 – 4,4910 lei.

Cursul dolarului american a scăzut de la 3,2420 la 3,2314 lei iar cel al francului elveţian de la 3,7081 la 3,6945 lei. Mişcarea leului s-ar putea inversa începând de astăzi, în cazul în care Rezerva Federală americană va decide să reducă cu încă 10 miliarde de dolari suma pe care injectează în economia SUA, care se ridică în prezent la 65 miliarde dolari.

Monedele din regiune înregistrau, de asemenea, mişcări nesemnificative în raport cu euro. Cea poloneză se întărea la 4,199 – 4,208 zloţi iar cea maghiară la 309,6 – 311 forinţi.

Perechea euro/dolar se tranzacţiona la 1,3904 – 1,3932 dolari, în uşoară scădere faţă de acum două zile, investitorii luând poziţii de protecţie înainte de conferinţa de presă a lui Janet Yellen, pe care preşedintele Fed urma să o ţină după încheierea şedinţei lunare a Comitetului monetar al băncii centrale americane.

În piaţa la termen de la Sibiu, euro se tranzacţiona pe iunie la 1,3925 dolari iar uncia de aur cu scadenţa aprilie scădea la 1.344 – 1.350 dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Conferinte, expozitii si educatie financiara! BNR sarbatoreste Centenarul la Timisoara

În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, Banca Națională a României (BNR) organizează în perioada...

Marilen Pirtea, deputat PNL: Istoria se repetă. Apar semnele care au precedat criza din 2008

Iresponsabilitatea actualilor guvernanți va arunca România într-o criză autoindusă, nu în una generată „de...

Ludovic Orban amenință PSD cu proteste de stradă împotriva legislației din domeniul economic

PNL ar putea organiza proteste de stradă pentru a stopa schimbarea legislației din domeniul...