Planurile de viitor ale clubului timişorean Taifun Racing: Transferul lui Cătălin Cazacu, pe listă!

- Advertisement -

„La sfârşitul sezonului 2008, am decis împreună cu Cătălin Cazacu să iniţiem proiectul Taifun Racing, axându-ne pe o structură bidirecţională: una sportivă şi una managerială. Mi-am asumat la acel moment să promovez proiectul nostru prin toate metodele posibile şi să întregesc bugetul necesar prin atragerea de sponsori şi parteneri. Astfel, din 2009, am stabilit şi pornit o campanie de promovare a proiectului: prezentări ale echipei la început de sezon, racing corner la diverse saloane, târguri şi spaţii publice, prezenta în diverse manifestări sociale, broşuri şi cataloage informative despre tot ce înseamnă fenomenul moto sportiv prin prezentarea acestuia de la universal la particular, buletine de informare înaintea şi după fiecare eveniment sportiv la care participăm, anunţarea tuturor noutăţilor referitoare la proiectul nostru privite în special din perspectiva integrării altor sportivi în structura noastră sau din cea a apariţiei unor materiale tehnice-sportive noi. Tot managementul a fost susţinut şi dublat în permanenţă de rezultate sportive excelente şi promovarea motociclismului ca sport de performanţă, astfel că în cele cinci sezoane ne-am adjudecat titlul de Campion Naţional la clasa Supersport, titlurile de Campion Romanian Superbike la clasele Supersport şi Superbike, am fost câştigători de etape unice, am avut prezenţă în Campionatul Mondial „World Superbike” şi prezenţă în finalele de Campionat European. În cinci sezoane, în echipa Taifun Racing, au fost prezenţi peste douăzeci de sportivi. Din 2012 proiectul nostru a vizat şi atragerea de sportivi străini” explică Cosmin Costescu – managerul clubului timişorean.

„Ne putem mândri cu faptul că proiectul Taifun Racing este, din punctul de vedere al motociclismului sportiv de viteză, în top 3 al proiectelor româneşti. Ceea ce nu e puţin! Una dintre particularităţile noaste este efortul de a promova sportivii şi sportul nu doar prin evenimente de profil, inovând continuu am organizat şi am participat la evenimente în premieră. Am să prezint aici poate cel mai important eveniment marca Taifun Racing „Open Lane”, eveniment cu ocazia căruia am organizat în 2013 deplasarea la Hungaroring a peste cincizeci de persoane, care au fost integrate într-un program coerent timp de două zile” adaugă Costescu.

Proiectul Taifun Racing a atras în timp zeci de sponsori şi parteneri, având în vedere o constantă creştere a acestora. Datorită rezultatelor sportive şi manageriale au fost remarcaţi, în timp, din punct de vedere social şi astfel, clubul a beneficiat de susţinere locală din partea administraţiei: Consiliul Local prin Primărie şi Consiliul Judeţean. Indiferent de rezultatele obtininute, sportivii urmăresc constant scopul proiectului lor – acela de a organiza acţiuni de promovare, educare şi de atragere de fonduri.

Ce urmează pentru Taifun Racing

„Înainte de toate vrem să atragem lângă noi un nume sau un brand şi astfel Taifun Racing să se asocieze suplimentar cu o imagine. Ne aflăm în mai multe discuţii în acest sens şi estimez că o să existe o finalitate pe parcursul anului 2014, lucru pe care, evident, îl vom face public la vremea cuvenită.

Un alt obiectiv imediat este finalizarea transferului lui Cătălin Cazacu către o altă structură naţională sau internaţională, care să îl ajute şi mai mult în cariera lui sportivă. Taifun este o structură care are un accentuat caracter de scouting şi care se dezvoltă continuu, dar care nu se dedica unei singure persoane. Motiv pentru care, la un moment dat, se impune să susţinem sportivii prin găsirea unor soluţii mai eficiente, croite după nevoile şi performanţele lor. În acest moment suntem aproape în etapa finală în ce-l priveşte pe Cazacu.

Sezonul 2014 îl vrem mai dinamic din punct de vedere al participărilor la etape. Astfel, obiectivul nostru principal este prezenţa la Campionatul Naţional şi la finala Campionatului European. Obiectivele noastre secundare – sau de antrenament – sunt participarea la Romanian Superbike şi la Alpe Adria. Totodată, în funcţie de regulament, în 2014 vom rotii sportivii pe motociclete, încercând să aflăm ce şi cui i se potriveşte mai bine. De asemenea ne dorim să avem un ritm impus, care să ne poziţioneze în permanenţă pe podium.

Din 2014 vom gândi o strategie prin care să promovăm proiectul nostru între copii şi astfel din 2015 obiectivul nostru principal să devină atragerea şi integrarea lor în motociclismul sportiv. Actuala structură nu are nici un fel de experienţă în această activitate, în cei cinci ani de existenţa Taifun Racing punând accentul pe constituirea capitalului de imagine şi obţinerea unor rezultate sportive cât mai bune. În acest context, fac un apel către cei care au experienţă în domeniu pentru a se asocia cu noi în acest demers. Ţin să precizez că nu există nici o limitare din punctul de vedere al ramurei, noi ca şi proiect promovând şi dezvoltând mai ales viteza.

În aprilie 2014 activăm programul „Get în the inner-side of SuperBike”, program care dă posibilitatea de susţinere a proiectului Taifun Racing de către oricine doreşte. Vrem să atragem astfel un număr cât mai mare de persoane, pentru care vom pregăti şi organiza evenimentul „Open Lane”, la care vrem să mobilizăm şi, mai ales, să deplasăm, în 2014, sute de persoane la Hungaroring” spune managerul clubului, Cosmin Costescu.

Pasionaţii de motociclism sunt invitaţi să fie alături de Taifun Racing atât pe Facebook,cât şi pe web, acolo unde se cei din club se vor strădui să fie în pas cu noutăţile. „De asemenea, vă invităm să ne însoţiţi la etape şi nu în ultimul rând să ne spuneţi ce credeţi că facem bine sau rău. Taifun Racing va fi şi în continuare echipă pe care o veţi vedea pe podium. Nu contează cine eşti şi ce faci, în proiectul Taifun Racing ai în permanenţă un loc şi ceva de făcut” a încheiat Costescu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Timisoreanul Catalin Cazacu revine pe micile ecrane, cu ”Vulturii de noapte”

Emisiunea ”Vulturii de noapte” prezentată de timișoreanul Cătălin Cazacu...

Debut „castigator” în noul sezon de motociclism viteză pentru Patrick și Ionel Pascotă

Primele două etape ale Campionatului Național de Viteză pe...

CJ Timis se lauda cu transparenta in alegerea finantarii proiectelor culturale si sportive pe anul 2019

Consiliul Județean Timiș (CJT) supune dezbaterii publice ghidurile privind...

Timisoara mai poate astepta: CNI finanteaza un stadion de 10.000 de locuri la Slatina

La începutul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img