Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Polițistul proxenet Ovidiu Gîțan și-a reluat activitatea în cadrul IPJ Timiș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
0.4 ° C
1.2 °
0.1 °
75 %
7.2kmh
0 %
joi
8 °
vin
17 °
sâm
16 °
Dum
7 °
lun
2 °

Greu de crezut, dar totuși cât se poate de adevărat. Polițistul Ovidiu Gîțan, care a fost cercetat în dosarul de trafic de persoane și exploatare sexuală de minore, și-a reluat activitatea în cadrul IPJ Timiș.

Polițistul Ovidiu Gîțan a fost arestat preventiv în iunie 2015 și încarcerat la Penitenciarul Timișoara. El a fost cercetat pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul știa că este victima traficului de persoane în acest dosar. În luna martie, judecătorii s-au pronunțat în cazul său, el fiind condamnat la 2 ani și opt luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată prin recurs de procurorii DIICOT, care cer acum condamnare la închisoare cu executare. Până când se va judeca recursul, polițistul rămâne în libertate, și chiar și-a reluat activitatea în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș. Cum a fost posibil ca un polițist ce a fost condamnat pentru că a folosit serviciile unor minore exploatate să reprezinte instituția Poliției ca angajat, aceasta fiind tocmai cea care trebuie să pedepsească infractorii și nu să-i accepte ca angajați?

„Este pus la dispoziție și desfășoară activități administrative în cadrul Serviciului Logistic din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, până la darea unei soluții definitive în acest dosar. Inițiat el a fost suspendat din funcție pentru că avea măsură preventivă, după ce i s-a ridicat măsura, a fost pus la dispoziție. Măsura este una legală”, au declarat reprezentanții IPJ Timiș.

Din dosar reiese clar că Ovidiu Gîțan, pe lângă faptul că a apelat la serviciile minorelor exploatate sexual din cadrul rețelei de proxeneți timișoreni, el este și un cunoscut consumator de cocaină.

De asemenea, polițistul s-a bucurat de tratament preferențial pe perioada în care s-a aflat în spatele gratiilor, el accesând frecvent conturile personale pe diferite rețele de socializare.

UPDATE: După ce am cerut mai multe lămuriri reprezentanţilor IPJ Timiş, aceştia ne-au comunicat prin intermediul unui email, următoarele aspecte legate de cazul poliţistului proxenet Ovidiu Gîţan.

LEGEA 360/2002

ART. 65  Jurisprudența

(2) Poliţistul faţă de care s-a pus în mişcare acţiunea penală este pus la dispoziţie, cu excepţia cazurilor în care acţiunea penală a fost pusă în mişcare pentru o infracţiune din culpă şi se apreciază că aceasta nu aduce atingere prestigiului profesiei.

(3) Poliţistul arestat preventiv sau aflat în arest la domiciliu se suspendă din funcţie.

(4) Poliţistul pus la dispoziţie îndeplineşte numai acele sarcini şi atribuţii de serviciu stabilite în scris de şeful unităţii de poliţie şi beneficiază de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care îl are, la nivelul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute în prezenta lege.

(5) În perioada suspendării poliţistul nu beneficiază de niciun drept dintre cele prevăzute în prezenta lege şi este obligat să predea armamentul, legitimaţia şi insigna.

(6) În cazul în care s-a dispus clasarea, renunţarea la urmărirea penală, achitarea, renunţarea la aplicarea pedepsei, amânarea aplicării pedepsei, precum şi în cazul încetării procesului penal, poliţistul va fi repus în toate drepturile anterioare, inclusiv compensarea celor de care a fost privat pe perioada punerii la dispoziţie, respectiv a suspendării din funcţie, potrivit competenţelor stabilite prin ordin al ministrului afacerilor interne.

03.09.2015 s-a pus în mișcare acțiunea penală

18.06.2015 arestat preventiv

09.03.2016 eliberat  – suspendare sub supraveghere a executări pedepsei

09.03.2016 pus la dispoziție, executând sarcini administrative în cadrul Serviciului Logistic  – I.P.J. Timis

Puteţi citi legea completă aici!

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare